Kirándulások Budapesten!

Kirándulások Budapesten!

január 8, 2020 Off By Polo Marco

Budapest az ezer arcú világváros, amely látványosságokban és kikapcsolódási lehetőségekben annyira gazdag, hogy nem is olyan könnyű önállóan egy hétvégi programot megszervezni. Szerencsére ma már a közlekedésben és a programok összeállításában is kaphatunk segítséget, illetve a Budapest Kártya felmutatásával kedvezményesen is igénybe vehetőek ezek a programok. Ebben a cikkünkben szeretnénk néhány ötletet adni a változatos hétvégi budapesti programokhoz.

Lássuk hát…

Kezdjük akkor a budapesti látnivalókkal. Gyönyörű látványban lehet részetek, ha tesztek egy sétát a Duna parton. Ha a belvárosban a Duna mellett sétálgattok, akkor a világon egyedülálló Parlament épülete biztosan magával ragadja a figyelmeteket. A pesti oldalon sétálgatva pedig a Budai Vár, a főváros másik világhírű remekműve nyújt egyedi látványt. Persze számos egyéb világszerte ismert építészeti alkotást is láthattok. Az építészeti remekművekben az egyik leggazdagabb terület az V. kerület. Itt számos műemlék van. Mindenképpen nézzétek meg az oroszlánjairól híres Széchenyi Lánchidat. És járjátok körbe a kerület legszebb épületeit is. Itt található a Szent István Bazilika, és persze számos szebbnél szebb palota, mint például a Duna-palota, Gresham-palota, Tőzsdepalota, Ybl-palota.

És ez csak néhány a rengeteg gyönyörű épület közül. Készüljetek fel arra is, hogy a séta közben bizony kellemesen elfáradtok, sőt szomjasak, vagy talán még éhesek is lesztek. Ez várható, így az V. kerület számos szintén egyedi stílusú pihenőhellyel vár titeket. A Centrál Kávéházban, vagy a Gerbeaud Cukrászdában desszert különlegességek közül válogathattok, ha pedig friss gyümölcsre vágytok, akkor a Hold utcai vásárcsarnokban mindig beszerezhetitek a kiváló minőségű déli gyümölcsöket és a Magyarországon termő szezonális termékeket is, amit azután egy közeli padon ülve fogyaszthattok el. Ugye milyen gyorsan és tartalmasan telt el a hétvége, a Duna- parti sétával és az V. kerületi látványosságokkal?