Egy hangulatos étterem Szentendrén!

január 7, 2019 Off By Polo Marco

Magyarország gasztro kulturális értékekben rendkívül gazdag. Minden tradicionális étel ízvilága egyedi, ugyanakkora számos egyéb világhírű konyha sajátosságait is ötvözi. Ma a 21. században, a gyorséttermek korában is több vendéglő őrzi a régi módi hagyományos éttermek hangulatát, illetve ajánlja más nemzetek ismert sajátosságait. Egyik ilyen étterem, az Aranysárkány Vendéglő, Budapest közelében Szentendrén fogadja a látogatókat.

Igen Szentendre a varázslatos kis település, amely a csodálatos skanzenjével, a magával ragadó stílusú épületeivel a betelepült szerb lakosság sajátosságaival és ortodox kultúrával, illetve számos egyedi fesztivállal várja a látogatókat. A településről nem hiányozhatnak a kellemes fürdők sem. Ezért bármelyik hétvégén, akár ilyenkor a hideg, szeles téli napokon is érdemes egy kellemes kirándulást szervezni Szentendrére. Ha már ott jártok, akkor próbáljátok ki az Aranysárkány Vendéglőt.

Miért ne hagyjátok ki az Aranysárkány Vendéglőt?

Az Aranysárkány Vendéglő, Magyarország első privát vendéglője, fantasztikus környezetben várja a látogatókat. A központ közelében, egy keskeny kis utcácskában található, így könnyen megtalálhatjátok és mindig nyugodt körülmények között ebédelhettek.

Elfogyaszthatjátok az egyik legismertebb magyar levest, a gulyást. Cipóban szolgálják fel. Persze az étlapról nem hiányozhatnak a legismertebb szerb ételek sem. Padlizsánkrém, kecskesajtkrém, halpástétom igazi délvidéki csemegék. A vad húsból készült ételek valamint a különleges halféleségek is mindig szerepelnek az ajánlatok között. De megkóstolhattok több libamájból készült finomságot.  A libamájat az alföldi és a francia konyha sajátosságai alapján készítik el. Szóval ha szeretitek ezt a finomságot, akkor térjetek vissza több alkalommal az Aranysárkányba. De az olasz gasztronómia egyediségét a mozzarella sajtot is szívesen használják a szakácsok.

De az Aranysárkányban, nem csak a gasztro különlegességek ízét és illatát élvezhetitek, hanem megnézhetitek azt is, hogy hogyan készítik el a kedvenc finomságaitokat. A mesterszakácsok a tetőtéren, kialakított látványkonyhában készítik el mindenkinek az ebédet és a vacsorát.