Kirándulási ötletek a téli hónapokra!

november 7, 2018 Off By Polo Marco

Kirándulni szinte mindenki szeret. A kellemes levegő, a csodálatos látnivalók, a gasztronómiai különlegességek, igazi kikapcsolódást jelentenek és mindenkit feltöltenek a komoly munkával teli hétköznapok után. Szerencsések vagyunk, hiszen hazánkban rengeteg lehetőség van a kirándulásra. Fürdők, strandok, kastélyok, várak, nemzeti parkok, festői környezetben lévő falvak, több száz éves épületekkel büszkélkedő nagyvárosok sokasága várja a látogatókat. Ezért tavasztól őszig szinte mindenki elmegy valahova kirándulni. Télen a zord időjárás, a korai sötétedés elveszi a kedvét nagyon sok kirándulónak, de ilyenkor sem kell lemondanunk a kikapcsolódásról, hiszen több helyre is elmehetünk.

Hova érdemes ellátogatni télen?

Télen is fantasztikus kikapcsolódási lehetőségeket nyújt Ópusztaszer. Az 1982-ben alapított Nemzeti Történeti Emlékpark ilyenkor is várja a látogatókat.

A múzeum és a skanzen a magyarság történelmét mutatja be. Így az Ópusztaszerre látogatók a múltba lépnek be. A Rotunda mellett, külterületi kiállítások is várják a vendégeket. A téli hónapokban a Rotunda látványosságait érdemes megnézni. Legismertebb látványosság a Feszty-körkép. A 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű kört formázó panorámakép a honfoglalás néhány jelenetét ábrázolja.

Ezen kívül több állandó kiállítás is várja az érdeklődőket. A világ körképei című kiállításon további 33 festmény látható. A Promenádon a Monarchia fénykorának nagyvárosi és kisvárosi utcái, korhű öltözéket viselő viaszfigurákkal láthatóak. A Panoptikumban történelmi személyiségek viaszfigurái várják a vendégeket. Míg a Parktörténeti kiállítás az Emlékparkról ad részletes tájékoztatást. A Szer monostora régészeti leleteket mutat be, míg a magyarokkal Rokon népekről fényképek tájékoztatnak.
A következő hetekben egy időszaki kiállításon ismerkedhetnek meg a pálinka főzéssel a vendégek.

Persze a Nemzeti Történeti Emlékpark üzemeltetői a legmodernebb technológiát is használják a látogatók kényelme érdekében. Ezért a gyerekek multimédiás játszótéren is szórakozhatnak.