Turistamentes időszakban is fejlessze konyháját!

Turistamentes időszakban is fejlessze konyháját!

december 9, 2020 Off By touristonline

A koronavírus járvány terjedése sajnos hazánkban is megbénított rengeteg vállalkozást, a jelenlegi szigorítások miatt rengeteg éttermet kellett bezárni és sok szálloda is tönkrement. A szigorításokra azért volt szükség, hogy csökkenjen a járvány terjedését és kisebb legyen a megbetegedések száma. Az egyik legfontosabb szabály, hogy kerüljük a csoportosulásokat, személyes találkozókat, éppen ezért azok az éttermek, akiknek még volt elegendő tartaléka a működéshez, átálltak arra, hogy házhoz szállítják az ételeket.

Az ételrendelések száma nőtt amiatt, hogy nem lehet helyben elfogyasztani a finom fogásokat, tehát a szakácsoknak nem lett könnyebb a helyzetük, ugyanúgy pörögniük kell az adott étterem, kifőzde konyhájában. Tény, hogy jelenleg turistaforgalom nem igazán van, ezért valószínűleg sok helyen a bevétel csökkenő tendenciát mutat, de egyszer vége lesz a pandémiának, és minden vissza áll a normális kerékvágásba, tehát a színvonalat akkor ugyanúgy hozniuk kell a vendéglátó egységeknek.

Hogyan lehet ezt véghez vinni?

Úgy vihető mindez véghez, ha a tulajdonos továbbra is fejleszti a konyháját és nem hagyja, hogy az eszközök, berendezések elavuljanak, tönkre menjenek. Sőt, a legjobb, ha ebben a nehéz időszakban igyekszik korszerűsíteni az étterem konyháját.

A nagykonyhai berendezések akkor a legideálisabbak, ha bizonyos szempontoknak megfelelnek, például egy étterem konyhájában sokkal nagyobb a páratartalom, mivel egyszerre több étel is készül, ebből adódik, hogy óriási előny, ha a berendezések rozsdamentes acélból készültek, így elkerülhető, hogy rozsdásodjanak.

Tehát fontos, hogy az adott vállalkozás megbízható helyről szerezze be a szükséges dolgokat, például az Inoxplaza – nagykonyhai gépek bő választéka remek lehetőségeket kínál a megrendelőknek. Amennyiben önnek is van egy étterme, ne hagyja, hogy csődbe menjen, próbáljon meg azon munkálkodni, hogy minél fejlettebbé váljon konyhája, hogy amikor újra lehet helyben fogyasztani, a lehető legjobb minőséget kínálja vendégeinek.