Tél van síeljetek a Mátrában!

január 9, 2019 Off By Polo Marco

Január van és a téli sportok szerelmesei már biztosan nagyon örülnek, és rendszeresen fel is keresik a kedvenc hegységeiket, de az is lehet, hogy újabb lehetőségek után kutatnak. Az biztos, hogy Magyarországon is több gyönyörű, egyedi táj fogadja a téli sportok szerelmeseit. A legismertebb terület a Kékestető és környéke.

Miért gyertek el ti is a Kékestetőre?

A Kékestető 1014 m magasan található, hazánk legmagasabban fekvő pontja. Csodálatos panoráma, mindig tökéletesen friss, magaslati levegő, hatalmas fák, hangulatos kávéházak és éttermek várják a téli sportok rajongóit és a természet szerelmeseit. Kellemes családi kikapcsolódás lehet akár egy egynapos kirándulást ezen a helyen.

Milyen síelési  lehetőségekkel fogadja a látogatókat a Kékestető?

A Kékestető és környéke elsősorban a síelni vágyókat várja. Ebben a csodálatos középhegységben 9 használható pálya van. Négy könnyű, két közepes, két nehéz és egy oktató pályán lehet síelni, ezért a kezdőktől a profikig mindenki megtalálhatja a képzettségéhez és az erőnlétéhez tökéletesen passzoló hegyoldalt. Az sem gond, ha valamelyik sífelszerelés hiányzik, hiszen minden bérelhető. A felvonók segítségével rövid idő alatt elérhetőek a hegycsúcsok.

No és a pihenés?

A síelés nagyon kimerítő és az egész napos csúszkálás közben többször is érdemes egy kis szünetet tartani. Az egyedi kialakítású Kékesi- Vendégház éttermében tradicionális mátrai ételekkel várják turistákat. Ebben a vendégházban szobák is foglalhatóak és egy elkülönített terem ideális helyszíne lehet a csapatépítő tréningeknek.

A Kékestetőről nem hiányozhat a hagyományos hegyi vendéglő sem. A Tető Étteremben kiadós forró levesekkel, tradicionális pörköltekkel, sztrapacskával, savanyúsággal valamint édes és sós süteményekkel, sörrel, borral, pálinkával, kávé specialitásokkal várják az érdeklődőket.