Program ötletek a téli hónapokra

Program ötletek a téli hónapokra

november 30, 2022 Off By touristonline

A gyerekeket télen sokkal nehezebb lekötni, hiszen a rossz időjárási viszontagságok miatt a család többször is kénytelen otthon maradni. A cikkünkben most adunk néhány ötletet, hogy mit is lehet csinálni ebben a zord időszakban, amit a család apraja-nagyja egyaránt élvezni fog.

Ha a szép fehér hó beborítja a tájat, evidens, hogy irány a gyönyörű természet. A fehér hóba borult táj látványossága ritka napjainkban, ezért komoly szervezést és kutakodást igényelhet, hogy eljussunk a családdal egy ilyen helyre. Tehát abszolút megéri elutazni magasabban fekvő havas erdőkbe, hiszen itt még a levegő is sokkal egészségesebb, így a légutaknak is jót teszünk. A gyerekek a téli kirándulások alkalmával imádni fogják a szánkózást, hógolyózást és a hóember építést, a felnőtteknek pedig jót fog tenni a stresszoldó séta, miközben elmerülhetnek a természet szépségeiben.

Hazánkban is vannak kirándulóhelyek, ahol jellemzően havazik télen, ilyen például Dobogókő, Lillafüred, Zempléni hegyek és Normafa is.

Mit csinálhatunk még?

A fürdőzés, wellnessezés is remek program ilyenkor, a termálfürdők és élményfürdők ebben az időszakban is nyitva vannak és várják vendégeiket. A kicsik élvezni fogják a vízi játékot, a felnőttek pedig lazíthatnak és minőségi időt tölthetnek a gyerekekkel.

Otthonunkban is leköthetjük a kicsiket, például kidekorálhatjuk a lakást az ünnepekre, ez meglehetősen kreatív program számukra. Igazából bármelyik helyiséget kidekorálhatjuk, még akár a fürdőszobát is, ahol például felmatricázhatjuk a szimpla vagy LED-es fürdőszobai tükrök felületét. Ma már kaphatóak kifejezetten olyan matricák, amelyek ideálisak a tükörre, lehetőleg ilyet vásároljunk.