Őszi kirándulás a Mátrában!

Őszi kirándulás a Mátrában!

szeptember 4, 2019 Off By Polo Marco

Most, hogy itt az ősz, már nem lesznek azok a nagy melegek, így kiváló lesz az idő a kirándulásokra, túrázásokra. Az egyik legkedveltebb kirándulóhely hazánkban a Mátra. Ez nem meglepő, hiszen megannyi természeti csodában és látnivalóban gazdag. Most egy pár túratippet szeretnénk megosztani, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha arra jártok.

Ha nem szeretsz kirándulni, de szereted a szép helyeket…

Gyöngyös belvárosától mindössze 10 km-re fekszik a Sástó, ami az elmúlt időszakban meg is újult és autóval megközelíthető. A mesés tó egy laza sétával egy tanösvényen körbejárható, ahol érdekes információkat is találhatsz a különböző táblákon, valamint fából faragott díszes madarakat. Egy kilátó is található a területen, amely lehengerlő látványt nyújt, annyi a hátránya, hogy egy elég meredek lépcsőn keresztül juthatsz el a tetejére. Egy másik lépcsőn pedig átmehetsz az Oxygen Adrenalin kalandparkba, itt bobpálya, canopy, falmászás, vízi játékok várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Esetleg egy könnyed túrát szeretnél?

Gyöngyösön a Tourinform irodában rengeteg túratippet lehet kérni, amihez térképet is biztosítanak, de akár még vezetett túra is kérhető, legyen az akár egy privát nordic walking. A túra a Sár-hegyhez és a Szent Anna-tóhoz is kérhető.

Vérbeli kiránduló vagy? Akkor irány a kékes…

A kékesen az őszi erdő látványa minden szempárt elkápráztat. Az ember itt észre se veszi, hogy mennyit gyalogolt, hiszen annyi a látnivaló, csak néhány példát említve megtekinthető a kékesi tévétorony kilátója, az  elhagyatott síugrósánc, mohás kőfolyásokból sincs hiány, találkozhatunk az erdőben élő mókusokkal, különleges madarakkal, egyszóval a vadregényes táj minden látogatót ámulatba ejt. A Kékes északi oldala szigorúan védett őserdős terület, ahol olyan óriási kidőlt fatörzsek is vannak, amelyeken úgy lehet átkelni, ha átmásztok rajtuk, de néhol ágak alatt lehet csak átbújni.