Kiránduljunk a Szemlő – hegyi – barlangba!

Kiránduljunk a Szemlő – hegyi – barlangba!

március 21, 2019 Off By Polo Marco

A természet számos szépséggel várja az érdeklődőket. Túrázhatunk magas hegységekben, sétálgathatunk patakok, tengerszemek, tavak partján, szurdokvölgyekben és elmehetünk néhány barlangba is. Szerencsére a főváros közelében több egyedi szépségű föld alatti természeti látványosság található meg. Egyik délután érdemes ellátogatnunk a Szemlő – hegyi – barlangba.

Miért érdemes felkeresni ezt a szépséget?

Ez a szépség a Duna- Ipoly Nemzeti Park egy része, a Budai -hegységben található, ezért a fővárosban élők személy autóval és tömegközlekedési eszközökkel is gyorsan megközelíthetik. Budapesti lakosok szerencsés helyzetben vannak: akár minden hétvégén természetes környezetben töltődhetnek fel. Igaz, hogy a föld alatti képződmény hossza 2250 m., azonban a turisták által szabadon bejárható terület csupán 250 méter, de a lazításra vágyók a Szemlő – hegyi – barlang melletti területeken pihenhetnek, játszhatnak, így akár egy egész napot is eltölthetnek ezen a területen.

Miért ajánlott csoportos kirándulásokat szervezni ide?

Az óvodás és iskolás gyermekeknek biztosan hatalmas élményt jelent a barlanglátogatás. A túra után a vetítőteremben újabb információkat szerezhetnek az egyedi szépségű képződményről. Ezen az interaktív kiránduláson gyönyörű képeket láthatnak a magával ragadó borsókövekről.

Milyen egyéb célokra használható a Szemlő – hegyi – barlang?

A cseppkőbarlangot rendszeresen keresik fel a gyógyulni vágyók. A levegő nagyon tiszta és rendkívül magas a nedvességtartalma, ezért lehetővé teszi számos légzőszervi megbetegedés: például az asztma és a hörghurut kellemetlen tüneteinek enyhítését. Igaz, hogy a képződményt gyakran használják terápiás célokra, azonban rövid idő alatt regenerálódik, ezért folyamatosan segíti a gyógyulást.

Amennyiben bejegyzésünk felkeltette érdeklődését, olvass el a Pál-völgyi-barlangról szóló cikkünket.