Motorozás ősszel

Motorozás ősszel

szeptember 21, 2022 Off By Polo Marco

Motorozni nagyon sokan szeretnek, ami nem véletlen, hiszen motorral utazni fantasztikus élmény. A motorozáshoz viszont vannak felszerelések, amelyek elengedhetetlenek védelem szempontjából, mivel a motoron nem vesz minket körül karosszéria, mint az autóban. Hiába van nagy rutinunk a motorozás tekintetében, a biztonság mellett nem mehetünk el, éppen ezért meghatározó szerepe van a motoros ruházatnak. Motoros ruha vásárlásnál okvetlen figyeljünk arra, hogy egyik ruhadarab se legyen túl kicsi vagy túl nagy, igyekezzünk olyat választani, ami teljes mértékben passzol a testalkatunkhoz. A veterán motorosok is jelentős veszélynek vannak kitéve az utakon, ugyanis elegendő egy rossz mozdulat és máris megtörténhet a baj, gyakorlatilag a motoron egy kis koccanásból is keletkezhetnek nagyobb személyi sérülések.

A védőfelszerelés nagyban véd minket a sérülésektől, testünk érzékenyebb részeit tartja a legnagyobb biztonságban. A motoros védőruházat óvja a veséket, gerincet, koponyát, könyököt, sípcsontot, alkarcsontot és a térdet, de más egyéb protektorok is beszerezhetőek a ruházatba, amelyek más egyéb területeket is védelmeznek, így még nagyobb nyugodtsággal vághatunk neki az úti célunknak.

Bőr vagy textil?

A tapasztalatok alapján a bőr bizonyul a legbiztonságosabbnak, mivel kisebb eséllyel szakad el és nem is olvad meg. Motorversenyeken például kötelező a bőr ruházat. Egyetlen hátránya a bőrnek, hogy nyáron meglehetősen meleg, télen viszont fázhatunk benne, ősszel és tavasszal viszont teljes mértékben jó komfortérzetet nyújt. A textilruha azon kívül, hogy kényelmes és praktikus, mondhatni súlyra sem nehéz, viszont hátránya, hogy kevésbé bírja a csúszást. A textillel kapcsolatban számítsunk arra, hogy előbb-utóbb kiszakad, tehát a tempós motorozás híveinek nem javasolt ilyet választania. Motoros ruházat ma már számos helyen beszerezhető, akár online is, arra figyeljünk, hogy minőségi darabokat válasszunk.