Mit vigyél magaddal a strandra?

június 27, 2019 Off By Polo Marco

Nyáron mindenkinek jár a pihenés, kikapcsolódás. A kánikulában a legjobb vízparton eltölteni az időt, hűsölni az árnyékban, hideg üdítőket fogyasztani és lazítani. A fürdőruhán és a papucson kívül még számtalan egyéb dologra lesz szükséged, összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amelyeket nem érdemes otthon hagynod, ha strandolni mész!

A strandra szükséges pár fontos dolgot magunkkal vinni.

Mire lehet még szükséged?

A nap káros sugarai ellen okvetlen vigyél magaddal napvédő krémet, ez a legfontosabb az összes közül. A bőrtípus határozza meg, hogy hány faktoros legyen, ám az erős UV sugárzás miatt jó, ha legalább 30 faktoros. Érzékeny bőrűeknek javasolt 50 faktoros készítményt vásárolniuk. Napozást követően ne feledkezz meg a testápolóról sem. A fejedet is óvd a naptól, ezért legyen kéznél kendő vagy kalap. A nagy melegekben elengedhetetlen a bő folyadékbevitel, legyen nálad elegendő, de a büfében is megvásárolhatod. Az ideális mennyiség 2-3 liter és lehetőleg szénsavmentes legyen. Inkább helyben vásárold meg az ennivalót, az otthonról vitt szendvics könnyen megromolhat, tehát kerüld a romlandó ételeket, a büféből is inkább a frissen sülteket válaszd. Étkezés előtt moss kezet, vagy használj kézfertőtlenítőt, nedves törlőkendőt. Strandtörölközőből olyat vigyél, ami jól szívja a vizet, napszemüvegből pedig 100 százalékos Uv védelmet biztosító darabot. Végül nem árt, ha van nálad egy könnyű, lenge ruha, amit felvehetsz, ha ebédelni vagy fagyizni mentek.

Értékeidre természetesen nagyon vigyázz, egyre gyakoribb a lopás a strandokon. Csak annyi pénz maradjon nálad, amennyi szükséges, a telefont pedig jobb kint hagyni a kocsiban.