A felújított Palatinus strand…

A felújított Palatinus strand…

május 15, 2019 Off By Polo Marco

A lubickolás bizony óriási élményt jelent mindenki számára. A gyerekek a pancsolást, a fiatalok a sportot, az úszást, a vízilabdát és a mozgás által adott élményeket, míg az idősebbek a termál vizet kedvelik leginkább. A csúszdaparkért pedig mindenki rajong, és az év minden napján keressük azokat az élményeket, amelyeket a víz ad a számunkra. Szerencsére az ország számos helyén élvezhetjük a strandolást. Egyik ilyen a Margit szigeten található Palatinus strand.

Miért gyere el te is a Palatinus-ra?

A Palatinus strand volt Magyarország első szabadtéri fürdője, amely gyönyörű környezetben található, a hullám medencében pedig a világon egyedülálló mozaik képek láthatóak és emiatt a világ legszebb medencéi közé választották. 1919-ben építették fel, ahol Európa legnagyobb vízfelületű 5000 m2 medencéje is megtalálható volt. Azóta több alkalommal renoválták. 2002-ben vízforgató berendezéseket építettek ki. 2013-ban pedig óriási csúszdaparkot és termál medencét is átadtak a strand rajongóinak. Pár éve pedig egy wellness részleggel bővítették a fürdőt, ezért az  évszaktól függetlenül lehet strandolni.

Nyár végén és kora ősszel hol fürödhetsz?

A szezonban minden medencét letesztelhetsz, és akármelyik vízi csodát kipróbálhatod. A 40 m-es 22-24 fokos úszó medencében sportszerűen úszhatsz, a hullám medencében ringatózhatsz, a csúszdaparkban kedvedre száguldozhatsz, sőt élvezheted a multimédiás csúszdát is, ahol zenét hallgathatsz, és csodálatos fényeket láthatsz. Az élmény medencében, a sodró folyosóban együtt haladhatsz az áramlattal, az elgémberedett izmaidat pedig a sugármasszázzsal kilazíthatod. A gyerekek labdázhatnak, játszhatnak a számukra kialakított medencében, míg a lazulni vágyók a termál medencében relaxálhatnak.

Persze a többi szolgáltatás is világszínvonalú. Fantasztikus éttermek, koktélbárok és komfortos öltözők várnak minden pihenni vágyót. Ezen kívül rendkívül sok szabadtéri játékra van lehetőség.