Milyen konyhai eszközöket vigyünk magunkkal, ha sátrazni megyünk?

Milyen konyhai eszközöket vigyünk magunkkal, ha sátrazni megyünk?

április 12, 2023 Off By Polo Marco

Ahogy melegszik az időjárás és közeledik a kempingszezon, itt az ideje, hogy elkezdjük megtervezni a szabadtéri kalandokat. A kempingezés egyik legizgalmasabb pillanatai közé tartozik a grillezés vagy bográcsozás a családdal, barátokkal. Annak érdekében, hogy hatékonyan és könnyen elkészíthessük az ételeket, elengedhetetlen a megfelelő konyhai eszközöket vigye megléte.

A nagykonyhai gépek, berendezések mellett léteznek hordozható kempingtűzhelyek is, amelyek nagyon hasznosak tudnak lenni az efféle helyzetekben. Egy ilyen tűzhely kényelmes és megbízható hőforrást biztosít az ételek elkészítéséhez. Keressünk könnyű és kompakt kempingkályhát, amelyet könnyű szállítani és felállítani. Különböző típusúak állnak rendelkezésre, például vannak propángáztűzhelyek, butángáztűzhelyek és más tüzelőanyaggal működőek is, ezért válasszuk ki azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeinknek és a kempingezési stílusunknak.

Az öntöttvas serpenyő vagy holland sütő sokoldalú és tartós főzőeszköz, amely tökéletes kempingezéshez és főzőcskézéshez. Bármelyiket használhatjuk sütéshez, pácoláshoz vagy akár nyílt lángon való főzéshez is. Az öntöttvas főzőedények jól megőrzik a hőt és egyenletesen meg is tartják, így ideálisak a szabadtéri főzésekhez.

Mit vigyünk még magunkkal?

Ha a kempingezés során grillezést vagy főzést tervezünk, a hordozható grill vagy BBQ-eszközök nélkülözhetetlen kellékeknek bizonyulnak. Grillsütőből is igyekezzünk könnyűt választani, amit nem nehéz szállítani, tehát könnyen hordozható és felállítani sem bonyolult. Keressen kompakt és könnyű hordozható grillsütőt, amelyet könnyű szállítani és felállítani. Legyen nálunk hosszú nyelű fogó, spatula, ugyanis ezek segítségével közvetlenül nyílt lángon főzhetjük az ételt. Ne felejtsünk el szenet, gyújtófolyadékot és gyufát vagy öngyújtót vinni a grillezéshez.

Egy vágódeszka és egy éles kés is fontos az ételek elkészítéséhez. Válasszunk könnyen tisztítható típusúakat, amelyek nem foglalnak el sok helyet. Az éles késsel egyszerűen feldarabolhatjuk a hozzávalókat, szeletelhetjük vagy kockázhatjuk a húst. Célszerű tehát egy kiváló minőségű, tokkal ellátott kempingkést beszereznünk, mielőtt útnak indulnánk.

Keressünk tartós anyagból, például rozsdamentes acélból vagy szilikonból készült eszközöket, amelyek könnyen tisztíthatók és ellenállnak a magas hőnek. Szükségünk lehet még konzervnyitóra, üvegnyitóra és dugóhúzóra is, attól függően, hogy milyen típusú ételeket és italokat tervezünk fogyasztani.

A megfelelő élelmiszertárolás lényeges a kempingezések során, igyekezzünk mindent frissen tartani, nehogy bármi is megromoljon. Vigyünk magunkkal élelmiszertároló edényeket vagy újrazárható műanyag zacskókat a maradékok, száraz áruk és rágcsálnivalók tárolására. Keressünk olyan tárolókat, amelyek könnyűek, vízállóak és egymásra rakhatóak, de egy hűtőtáska sem árt, ha van a tarsolyunkban.