Hogyan szállítsuk a kutyát az autóban?

Hogyan szállítsuk a kutyát az autóban?

október 14, 2020 Off By Polo Marco

Amikor a gazdik befogadnak egy aranyos kiskutyát, sokszor nem gondolnak bele, hogy miként fogják utaztatni az autóban. Egy kisebb kutya szállítása még viszonylag egyszerű, akár egy dobozban vagy ölben is vihetjük, bár az utóbbi nem javasolt, mivel balesetveszélyes. Hosszútávon viszont kelleni fog valamilyen megoldás, hiszen bármikor vihetjük állatorvoshoz, kozmetikába esetleg nyaralásra vagy több napos rokonlátogatásra.

A szállítóketrec leginkább akkor jöhet szóba, ha az állatorvoshoz akarunk elszaladni vagy kutyaoviba visszük a jószágot, tehát a rövidebb utakra. Már egészen kis kortól  hozzá lehet őket szoktatni, ha például boxban altatjuk őket. Így nagyobb korukban is a biztonságos, meleg kuckót fogja jelenteni számukra. A nagytestű kutyákat sem éppen egyszerű a hátsó ülésen utaztatni, többen azt gondolnák, hogy majd szépen fekve maradnak az út során. Ám ez nem igaz, ugyanis annyi inger éri őket menet közben, hogy egyszerűen nem bírnak nyugton maradni, bármilyen engedelmesek is alapesetben. De ez egyébként sem jó megoldás, mivel egy vészfékezés következtében előre eshet és még a nyakát is kitörheti.

Érdemes körülnézni a kisállat felszereléssel foglalkozó üzletekben, mert számtalan olyan dolog beszerezhető, amivel biztonságosan szállíthatjuk a kutyust. Ilyen például a térelválasztó rács, amit az utastér és a csomagtartó közé célszerű elhelyezni. Masszív hámokkal az övhöz is hozzákapcsolhatjuk a hátsó ülésen, de a kutyaszállító doboz is ideális, ha jól van rögzítve és elhelyezve.

Kutyafekhelyet is tehetünk az autóba?

Válasszuk bármelyik szállításra alkalmas eszközt is, fontos, hogy a kutyusnak kényelmes legyen a helye az autóban, ezért célszerű egy fekhelyet vásárolnunk neki. Amennyiben nagytestű az eb, javasolt a fekhelyet a csomagtartóban elhelyezni és térelválasztó rácsot alkalmazni. A kistestű jószágoknak a kutyaszállító dobozba vagy az ülésre is vásárolhatunk ideális darabot. Kényelmes kutyafekhelyek rengeteg helyen beszerezhetőek, akár online is megrendelhetjük, hogy időt és energiát spóroljunk.