Kutyafelszerelések, amelyek jól jönnek a felelős állattartáshoz

Kutyafelszerelések, amelyek jól jönnek a felelős állattartáshoz

október 16, 2019 Off By Polo Marco

A kutyafekhelynek nem csak kényelmesnek, hanem anatómiailag is megfelelőnek kell, lennie. Az idős vagy beteg kutyusoknak pedig mindenképp ortopéd fekhelyre van szükségük. Manapság már memóriahabos változatot is választhatunk, ami garantáltan nyugodt pihenést biztosít. Ezek a típusúak teljes mértékben felveszik a kutyus testhelyzetét. Célszerű két fekhelyet beszerezni, a téli időszakra egy melegebbet, nyárra pedig olyat, ami hűt és vízlepergető.

A wellsoft típusúakat rendkívül kedvelik a négylábú pajtásaink, hiszen tapintásra nagyon puha az anyaga. Bármilyen színben beszerezhetjük, sőt vannak olyan darabok is, amelyek luxushatást keltenek. Ideális választás azoknak a kutyusoknak, akik többnyire bent a lakásban tartózkodnak.

A polár-thermo anyag úgymond a legmelegebb, ezért az őszi és téli időszakra kiváló választás. De akkor is ez a legideálisabb, ha mondjuk a kutya helye a nyitott teraszon van.

A vízlepergetős anyag jó választás azoknak az ebeknek, akik még mondjuk nem teljesen szobatiszták, vagy ha kint élnek a kertben, így az esősebb napokon sem fog átnedvesedi a párna. Jellemző erre a típusra, hogy könnyen tisztítható, és a kutyaházba is be lehet tenni.

A műanyag fekhelyek a tapasztalatok alapján annyira nem kényelmesek, ráadásul kedvenceink előszeretettel rágcsálják meg az oldalát, ez igaz a fonott kutyafekhelyekre is.

A legfontosabb szempont a vásárlás során az a méret. Olyat kell választanunk, amelyen a kutya kinyújtózva is kényelmesen elfér, nem lóg le semmije, sőt az se baj, ha egy picit nagyobb is nála. Akkor is nagyobbat vásároljunk, ha még kölyök kutyánk van és nem tudjuk, hogy mekkorára fog nőni. Formában, színben, méretben is rengeteg típusú fekhelyet különböztethetünk meg, a téglalap alakútól kezdve, a kör formájún át egészen a kuckós jellegűekig.

Milyen kutyafelszerelés lehet még fontos?

A kutyus kiegyensúlyozott mindennapjainak a megteremtéséhez elengedhetetlen néhány nagyon fontos kutyafelszerelés. Etető és itató tál okvetlen álljon a rendelkezésére, lehetőleg mindig legyen tartalékunk is és lényeges, hogy tartsuk tisztán. A sétákhoz a biztonság érdekében elengedhetetlen kellék a póráz, amiből szintén több fajta létezik. Nagyon sokan választják az automata pórázt. A pórázt a nyakörvhöz vagy hámhoz csatlakoztatjuk, ezért ez sem maradhat ki a kutyafelszerelések közül. Bilétát is tegyünk rá, amin rajta van az elérhetőségünk, hiszen így hamar előkerül, ha elkóborol. Az allateledelshop.hu állateledel webáruházban számos kutyafelszerelést is megtalál!

Ezek az alap dolgok, amelyek nem hiányozhatnak a készletünkből, de még számos más egyéb hasznos és szórakoztató kutyafelszereléssel lephetjük meg négylábú pajtásunkat.