Milyen hatással van a járvány a turizmusra?

Milyen hatással van a járvány a turizmusra?

április 22, 2020 Off By touristonline

A járvány gyorsan elterjedt a világban, rengeteg vállalkozás tönkre ment, elsősorban a vendéglátó egységeket, hoteleket, szállodákat, tehát főleg a turizmust sújtotta. A hirtelen jött gazdasági válság miatt sok dolgozó vesztette el az állását. Nem lehet tudni, hogy a hotelek mikor nyithatnak ki újra, csak remélni tudják, hogy még idén nyár végén és ősszel ismét működhetnek és fogadhatják a pihenni vágyókat. Országunkban Budapest került a legnehezebb helyzetbe, hiszen évente eddig megannyi turista látogatott el a fővárosba, ami jelentős bevételt jelentett és dobott a gazdasági helyzeten is. Amennyiben sikerül is nyár végére a legtöbb szállodának megnyitnia a kapuit, a külföldiek még biztos, hogy egy jó darabig nem lesznek várhatóak.

Fontos, hogy a szállodák, fürdők vezetősége minél hamarabb megtegye a szükséges lépéseket az újraindítással kapcsolatban.

Számítani kell arra is, hogy a felépülés nem lesz egyszerű és hosszúra nyúlik majd. A jelenleg még működő szállodákban is vannak korlátozások, amelyeket be kell tartania a dolgozóknak. Alap a megfelelő védőfelszerelés, az előre tervezett orvosi kezelések átütemezésre kerülnek, gyógykezeléseket el kell halasztani, valamint nem tarthatják nyitva a wellness részleget.

Vannak olyan hotelek, amelyek kitűztek dátumot arra, hogy mikor térnek vissza, de ez a járvány terjedésétől és a vészhelyzettől is függ, ezért nagy a valószínűsége, hogy meg fogják hosszabbítani. A nyitást követően a félbehagyott gyógykezeléseket folytatólagosan igénybe vehetik majd az érintettek.

Mi a helyzet az előre lefoglalt időpontokkal?

A hirtelen és váratlan helyzet miatt a szállodák vezetősége figyelmet fordít vendégeire és az érdeklődőkre, rengetegen felajánlották például, hogy az előre lefoglalt és kifizetett terminusokat a járvány lecsengése után felhasználhatják az illetékesek, a lényeg annyi, hogy jóval előre egyeztessük le ezt az adott szálláshellyel.