Hol kirándulhatunk Budapest környékén, ahol nincs tömeg?

Hol kirándulhatunk Budapest környékén, ahol nincs tömeg?

április 8, 2020 Off By touristonline

Budapest környékén is vannak olyan helyszínek, amelyeket bizony nem sokan ismernek. Ebben az időszakban kerülni kell a csoportosulásokat és nem igazán lehet elhagyni otthonunkat, kivéve ha halaszthatatlan elintéznivalónk van, így nem látogathatjuk az ismertebb helyeket, parkokat, például a Margit Szigetet. Most bemutatunk néhány olyan helyet, ahol garantált, hogy nem lesz tömeg, így a családdal, akikkel együtt élünk, elmehetünk egy kicsit kikapcsolódni a természetbe.

Nézzük hát, hogy melyek ezek…

A Kis-Hárs-hegyi kilátót körülvevő erdő tökéletesnek bizonyul egy kiadós sétára. Az itt található útvonal egyáltalán nem megterhelő, ideális a fiatalabb és az idősebb generáció számára is. A táv körülbelül mindössze egy kilométer, a kilátóból pedig csodás látvány nyílik az Észak-budai térségre, ráadásul még a Citadella és a Duna is szemügyre vehető.

A Rupp hegyen is található egy tanösvény, az itt található táblák részletes információval szolgálnak a hegy történetével és az élővilággal kapcsolatban. A területen számtalan védett növényfajjal is találkozhatunk. Kényelmes tempóban maximum 2 és fél óra alatt bejárható az egész. Viszont számítsunk arra, hogy meredek útviszonyokkal is szembe kell nézzünk, ezért babakocsival nem javasolt a túra. A kilátás az elejétől a végéig lehengerlő.

Ördögorom egész területe védettnek lett nyilvánítva és a Farkasréti temető felől közelíthető meg a legkönnyebben. A sétautak ki vannak építve és jelölve, pár óra alatt bejárható az egész. Útközben több pihenőhelynél és kilátónál is megállhatunk szusszanni egyet. Különleges növényekből és geológiai ritkaságokból sem szenved hiányt a térség.

Mindenképp célszerű ellátogatni az említett helyekre és kizökkenni egy kisit a szürke hétköznapokból, hiszen a bezártság és a friss levegő hiánya negatív hatással van a szervezetünkre nézve.