Milyen felszereléseket pakoljunk be egy túrához?

Milyen felszereléseket pakoljunk be egy túrához?

március 4, 2020 Off By Polo Marco

Egy túra kiváló programot jelent, akár a családdal vagy a barátokkal. A friss levegő, a séta jót tesz a szervezetünk számára, ráadásul gyönyörködhetünk a természet szépségeiben is. Mint minden más programot, a túrát is alaposan meg kell szerveznünk. Először is döntsük el, hogy pontosan hová is megyünk, majd beszéljük át részletesen, hogy mik azok a dolgok, amelyeket okvetlen magunkkal kell vinnünk. Cikkünkben most összeszedtük a túrázáshoz szükséges legfontosabb dolgokat, amelyet semmiképp se felejtsünk otthon.

Melyek ezek a felszerelések?

Az egyik legfontosabb, hogy minőségi túrabakancs legyen a lábunkon, hiszen nem keveset fogunk gyalogolni, még akkor sem, ha csak fél napos túrán veszünk részt. Fontos, hogy a bakancs vízhatlan legyen és ne ázzon be. Vessünk egy pillantást a cipő talpára is, az a jó, ha bordázott. Az öltözékkel kapcsolatban pedig lényeges megemlíteni, hogy réteges legyen. Egy napszemüvegnek is jusson hely a hátizsákban, szép idő esetén szükség lehet rá. A hátizsák méretére is ügyeljünk, ne válasszunk túl kicsit, de az óriásit is mellőzzük. Az ideális hátizsákokon van mell-, illetve derékheveder és esővédő huzat is. A vállheveder akkor jó, ha széles és párnázott. Elemlámpát is vigyünk magunkkal, még akkor is, ha úgy tervezzük, hogy estére már otthon leszünk, hiszen váratlan helyzetek bármikor adódhatnak.

Egy túra kapcsán számításba kell venni, hogy megsérülhet valaki a csapatból, ezért elsősegély csomaggal is készüljünk. Ezen kívül naptej és kullancs elleni szer ugyancsak kerüljön be a táskába. A hagyományos gyufa helyett vihargyufát vásároljunk, és olyan bicskát tegyünk el, amelyen konzervnyitó, üvegnyitó és olló is található. Ami elengedhetetlen még az a megfelelő mennyiségű étel és ital, a legjobb választás a víz, ami tényleg oltja a szomjat, lehetőleg könnyed kulacsba töltsük bele. Ételnek pedig tartós élelmiszert vigyünk magunkkal és kerüljük a romlandó ételeket.