Milyen gyógyászati eszközöket vigyünk magunkkal, ha elutazunk?

Milyen gyógyászati eszközöket vigyünk magunkkal, ha elutazunk?

február 1, 2023 Off By Polo Marco

Amikor egy nagyobb utazás előtt állunk, célszerű alaposan átgondolni, hogy mit is szeretnénk magunkkal vinni, ilyenkor okvetlen gondoljunk az egészségünkre is. A tartósan beteg családtagjainknak ne felejtsük el az állandó gyógyszereit bepakolni, a mozgáskorlátozott szeretteinknek pedig a szükséges gyógyászati segédeszközöket, ilyen lehet például egy járást segítő járókeret vagy járóbot.

Amennyiben vannak vérnyomásproblémáink, úgy okvetlen pakoljuk be a vérnyomásmérőt is, hiszen fontos rendszeresen ellenőrizni az értékeket, még akkor is, ha utazunk. Ma már vannak olyan vérnyomásmérők is, amelyek egészen kis méretűek, így nem foglalnak el sok helyet a bőröndben, de arra figyeljünk, hogy megbízható márkára essen a választásunk, ami pontosan megmutatja az aktuális állapotunkat. A vérnyomásmérők eltérő működési elvekkel rendelkeznek, így nem könnyű megtalálni azt az alternatívát, amire szükségünk van. Létezik csuklós vérnyomásmérő is, ami leginkább a sportolóknak hasznos, hogy nyomon követhessék mennyit bír még az egészségi állapotuk teljesíteni. A pontosabb végeredmény érdekében, mérés közben célszerű szívmagasságba emelni a csuklónkat. Felkaros, félautomata rendszerek is léteznek, ezek jellemzően digitális kijelzővel és  automata érzékelővel rendelkeznek.

A cukorbetegeknek a vércukormérőről kell gondoskodniuk, mivel napjában többször is ellenőrizniük kell, hogy hányadán áll a vércukorszimtjük, ugyanis, ha nem megfelelő, hamar rájuk törhet a rosszullét, ami veszélyessé is válhat.

Lábunk egészségére is ügyeljünk…

Ma már rengeteg típusú talpbetét beszerezhető, amelyek óvják a lábfejeket és meggátolják a deformálódást, sőt, léteznek külön sarokemelők is, ezek szilikonos változatban is elérhetőek. A sarokkinövések esetében sokat segíthetnek a sarokemelők, csillapíthatják az ízületekre, gerincre gyakorolt nyomást is. A sarokemelők kiegyenlítik a talpra eső terhelést, ezáltal a kényelmi érzet is növekszik. Számos gyógyászati webshop értékesít ilyen típusú egészségügyi segédeszközöket, melyek nagyban hozzájárulnak az ízületeink állapotának a megóvásához.