Milyen gyerekkönyveket vigyünk az utazáshoz?

Milyen gyerekkönyveket vigyünk az utazáshoz?

július 15, 2020 Off By Polo Marco

Végre itt a nyár, a nyaralások és a szabadságolások időszaka, amit a gyerekek is mindig nagyon várnak. A legtöbben autójukkal indulnak el, ám még mindig sok család választja a vonatot vagy a buszt az úti céljuk eléréséhez. Legyen szó bármelyikről is, a kisgyermekes családoknak nagy kihívást jelent a kicsiket lefoglalni az utazás ideje alatt. A nagyobbak figyelmét lényegesen könnyebb lekötni, mint az óvodáskorúakét. Sok szülő elmondása szerint a könyvek válnak be a legjobban a kisebbeknél.

A könyvek és az olvasás szeretetét már egészen pici kortól célszerű velük megismertetni. Ez a későbbiekben hatással lesz a műveltségükre és a tanulás hatékonyságára. Igyekezzünk már a babáknak is minél többet felolvasni, ezzel fokozatosan növelve a könyvek iránti érdeklődésüket.

Milyen könyveket válasszunk?

Tehát, az utazás előtt ne felejtsünk el a hátizsákunkba bepakolni egy pár darabot. Korosztálytól függ, hogy milyen témájú legyen az adott könyv. Babáknak ideálisak lehetnek a mozgatható könyvek, amelyek még zenélhetnek is, de a leporelló vagy a szivacskönyv is tökéletesnek bizonyulhat. Napjainkban már rengeteg olyan könyvecske beszerezhető, ami kézre áll a legkisebbek számára is.

A 2-4 éveseknek bátran vihetünk kihajthatós könyveket, ez a korosztály elsősorban az állatos, járműves témákat preferálja, illetve az effajta típusúak nem csak szórakoztatják őket, hanem fejlesztően is hatnak. A nagy ovisok tekintetében a téma lehet akár az emberi test, vagy az étkezés, esetleg a világűr. Figyeljünk arra, hogy az általunk kiválasztott gyerekkönyvek illusztrálva legyenek, így a történeteket jobban át tudják élni.

A kisiskolásokkal nem lesz sok bonyodalmunk, ugyanis elegendő a kezükbe nyomni kedvencüket, amit önállóan olvashatnak.