Utazási kellékek – kütyük amik jól jönnek utazáshoz

február 19, 2020 Off By Polo Marco

Ha utazást tervezünk, elsősorban el kell döntenünk, milyen jellegű kikapcsolódásra vágyunk! Egy repülős tengerparti út, vagy egy autós kirándulós vakáció? Esetleg ezek kombinációja? Azon mit sem változtat, hogy bizony egy utazás bármilyen országba, bármilyen módon történik, pakolnunk kell. Nem csak ruhákat, tisztálkodó szereket, iratokat, hanem hasznos, praktikus tárgyakat is.

Vannak kütyük amik jól jönnek utazáshoz, megkönnyítik, biztonságosabbá vagy kényelmesebbé teszik magát az utat, vagy a nyaraláson töltött időt. Talán nem tévedünk nagyot, ha úgy véljük, hogy irataink és pénzünk biztonsága a legfontosabb bárhová is vigyen utunk. Ha beszerzünk egy RFID védelemmel ellátott pénztárcát, biztosra mehetünk, hogy legfontosabb okmányainkat biztonságba tudjuk. Komoly fejtörést okozhat egy autós úton a telefonok töltése is, lévén mobiltelefon nélkül nemcsak, hogy eltévedhetünk, de segítséget sem tudunk hívni, ha bajban találjuk magunkat. Így mindenképpen hasznos lehet egy szivargyújtós telefontöltő, vagy egy powerbank, ami kis helyen is elfér és igen hasznos.

Kitérő: honnan szerezzünk be ennyi mindent

A cikk olvasása során elgondolkozhatunk rajta, hogy jó ötlet, jó ötlet, de nincs időm és kedvem elmenni tíz boltba, hogy megvásároljam ezeket az eszközöket. Igen ám, de a 21. században már nincs szükség rá, hogy végigjárjuk a boltokat, mindent be tudunk szerezni egyszerűen, online vásárlás során.

Vannak praktikus kellékek, melyek nagyban megkönnyítik a kikapcsolódáson töltött időt. Ezek közé sorolhatjuk a füldugót, hiszen ki szeretné a pihenése alatt a szomszéd horkolását, vagy a közelben lévő állatok neszét hallgatni? De egy jól megválasztott szemfedő is nagyban hozzájárulhat pihenésünk minőségéhez, vagy a repülőutunk kényelméhez.

Ha egy összecsukható utazós fogkefére is szert teszünk, nem nyúlunk mellé, hiszen a repülőn is frissíthetünk leheletünkön, és egy hosszabb autós úton is előkaphatjuk a táska zsebéből.

Temérdek hasonló, könnyen elcsomagolható, hasznos kelléket tudnánk felsorolni, hogy kinek mire van igazán szüksége egy kiadós pihenés során, ezek függnek a kikapcsolódás jellegétől, és az egyéni preferenciáktól.