Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéknak?

Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéknak?

szeptember 7, 2022 Off By Polo Marco

A kávékészítésnek különféle módjai vannak és nem egyszerű eldönteni, hogy melyik lehet a helyes eljárás. Napjainkban felkapott a kapszulás kávéfőzés, ami forradalmasította a rituálét. A kapszulás kávékészítésnek számos előnye van, éppen ezért világszerte nagy népszerűségnek örvend. Az egyik legjobb benne, hogy az egész folyamat önmagában gyors, mindössze annyi a feladatunk, hogy bekapcsoljuk a gépet, betegyük a kapszulát és egy perc múlva már fogyaszthatjuk is az ízletes, illetve aromás nedűt. Ma már rengeteg márka forgalmaz kávékapszulákat, tehát meglehetősen nagy a választék, így nem könnyű eldönteni, hogy melyiket is válasszuk. A kapszulás kávék esetében attól sem kell tartanunk, hogy szétszóródik a kávéőrlemény, ami a kávészemek darálása közben sokaknál előfordul, tehát a felületek garantáltan tiszták maradnak. Ráadásul a kapszulás kávégépet is pofon egyszerű tisztán tartani, ugyanis a kapszula egyben marad és nem folyik ki belőle semmi. A kapszulás gépek is képesek a mennyei espressó elkészítésére, amelyeknek a tetején finom krémesség érezhető.

Melyik márka a legismertebb?

Hazánkban, de mondhatni egész Európában  rendkívül felkapott a Nespresso, ami világszerte ismert kapszulás rendszer. Az első Nespresso gépek 1986-ban kerültek legyártásra és 1989-ben lettek elérhetőek a lakosság számára, tehát ekkor kerültek forgalomba. A kínálat sokáig 16 kapszulából állt, amit nem rég 19-re bővítettek. A Nespresso kapszulák magas minőségű őrölt kávét tartalmaznak, a gyártó pedig alumíniumból gyártja őket, ez azért érdekes, mert a legtöbb műanyagból készül. A Nespresso kapszulás gépek működése 19 bar nyomással történik.

A Nespresson kívül felkapott még a Dolce Gusto, a márka kínálatában jelenleg 3 típusú, színes készülék kapható, amelyek működésükben nem, de dizájn tekintetében különböznek és 15 bar nyomással működnek. A Dolce Gusto kapszula is remek választásnak bizonyul, arról nem beszélve, hogy piacra dobtak olyan típusúakat is, amelyekkel cappuccinot vagy forró csokit is lefőzhetünk.