Milyen autós kiegészítők kellenek kutyás utazásokhoz?

Milyen autós kiegészítők kellenek kutyás utazásokhoz?

február 9, 2022 Off By Polo Marco

A kutyák szeretett házi kedvencek, napjainkban sok háztartás rendelkezik kutyussal, többen teljes értékű családtagként tekintenek négylábú pajtásukra. Az ebek rendkívül okosak, könnyen taníthatóak, ráadásul meglehetősen hálásak a törődésért, gondoskodásért. A felelős tartásukhoz viszont számtalan dologra szükség van, többek között etető és itató tálra, kelleni fog egy kényelmes fekhely is, némi játék, illetve póráz és nyakörv is. Más egyéb felszerelést is fontos beszerezni, ha például néhány utazásra is magunkkal szeretnénk vinni a kutyát, ugyanis sokan vannak, akik a nyaralásra is elviszik kedvencüket. A kutyák többsége élvezi az autózást, de vannak ebek, akik nehezen viselik el, főleg a hosszabb utakat. Viszont ma már kaphatóak olyan felszerelések, amelyek mindezt könnyebbé teszik.

Hogyan tehetjük kellemesebbé kedvencünk számára az utazást?

A hosszú utakat még a légkondicionáló működése mellett sem könnyű nyáron elviselni, az ebeknek ez annál is megterhelőbb. Úgy, ahogy az embereknél is előfordulhat az utazástól rosszullét, a kutyáknál is bizony megeshet. Az ő esetükben meg kell próbálni megakadályozni a rosszullétet és kerülni a nagyon hosszú utakat. Ha még sosem ült autóban a kutya a nyaralás előtt, akkor érdemes előtt néhány rövidebb próba útra elvinni, hogy lássuk miként reagál a nem megszokott szituációra. Ha bérelt autóban (legyen szó céges autóbérlésről vagy magánszemélynek történő autókölcsönzésről) visszük az ebet, nem árt előtte fotót készíteni az autó belteréről, valamint mindenképpen vigyázzunk a kárpitra, terítsünk a kutya alá pokrócot.

A kutyáknak nyáron a hőség óriási kihívást jelent. A kellemesebb hőmérséklet érdekében bekapcsolhatjuk az autó klímáját, de arra ügyeljünk, hogy ne közvetlenül rá irányítsuk, mert könnyedén megfázhat vagy a légáramlástól huzatot kaphat. Amennyiben nincs légkondi, az egyik ablak okvetlen legyen mindig egy kissé lehúzva.

Na, de nézzük, hogy mit vigyünk magunkkal

Ma már bőven kaphatóak autós kiegészítők kutyás utazáshoz, többek között beszerezhető hordozható itató, amit lényeges magunkkal vinnünk és készüljünk sok vízzel is a kutyának, hogy a melegben nehogy kiszáradjon. Abból a tápból is vigyünk, amivel etetjük, ugyanis a nyaralás helyszínén nem biztos, hogy kapunk belőle, más típusútól pedig hasmenése lehet. Biztonsági öv és biztonsági rács ugyancsak beszerezhető, de az ülésre még védőhuzatot is vehetünk. Amennyiben úgy látjuk, hogy az eb nagyon nem fogja bírni az autóutat, kérhetünk az állatorvostól nyugtató hatású tablettát is.