Menjünk Velencébe!

február 15, 2019 Off By Polo Marco

Néhány hét múlva véget ér a tél. A hideg, sötét esték elmúlnak. A kellemes tavaszi napok megérkeznek. Sokan türelmetlenül és nagy örömmel várjuk ezt az évszakot, ünnepelni szeretnénk. Megtehetjük, hiszen ilyenkor nagyon sok országban vehetünk részt különböző tavaszköszöntő rendezvényeken például karneválokon. A világ számos területén szervezik meg ezt a vidám mulatságot. Európában leghíresebb a Velencei Karnevál.

Mivel várja a turistákat ilyenkor az olasz kisváros?

A település a világon egyedülálló módon búcsúztatja a telet. A lakosok csodálatos ruhákba öltöznek, álarcot viselnek, és kellemes zene mellett táncolnak, énekelnek az utcákon. Az esemény több évszázados múltra tekint vissza, rengeteg látogató érkezik a vízre épült városba minden évben. Sokan visszatérnek, hiszen az olaszok minden évben új meglepetéssel várják a vendégeket.

 

A hamisítatlan mediterrán életérzés…

A varázslatos farsangi mulatság kiváló lehetőség Itália egyedi és magával ragadó hangulatának megismerésére. Magával ragad a legendás kávéféleségek fantasztikus illata, a vékony pizza, az egyedi ízvilágú, parmezán sajttal szórt paradicsomos tészta. A Belliniről és a fagyiról nem is beszélve…

Hogyan utazhattok el a karneválra?

Elmehettek önállóan, illetve részt vehettek csoportos kirándulásokon. Számos iroda szervez utazásokat a karneválra. Kipróbálhatjátok az úgynevezett non-stop utakat. Ebben az esetben két egymást követő éjszakát a buszon töltötök el, napközben szórakozhattok.
De kevésbé kimerítő, általában 1- 3 éjszakás kirándulásokon is részt vehettek. Ilyenkor a kora reggeli órákban indultok, gyönyörű tájakon keresztül jutva késő délután érkeztek kényelmes szállodákba, vagy mobilházas kempingekbe, ahol reggelizni és vacsorázni tudtok. Az ilyen kirándulásokon tapasztalt idegenvezető mutatja be a város nevezetességeit, mesél a történelméről.