Hogyan kezdjünk el készülődni a kirándulásokra?

január 31, 2019 Off By Polo Marco

A hideg téli napokon sokan nem szeretünk olyan gyakran kimozdulni otthonról, mint a kellemes nyári hónapokban.  Rendben is van, hiszen feltöltődhetünk a jó meleg szobánkban. Elővehetjük a korábbi kirándulásokon, nyaralásokon készült fényképeket, videókat és felidézhetjük a legszebb emlékeinket. Ezekben a hónapokban érdemes előre tekintenünk. Elkezdhetjük tervezgetni a 2019-es utazásainkat.

Az első lépések…

Célszerű megkeresni a kalendáriumban az ünnepnapokat. A három napig tartó hosszú hétvégéken érdemes wellness szállóban pihenni. Ezekben a hotelekben könnyedén levezethetjük a hétköznapokon felgyülemlett stresszt. Jakuzzik, szaunák, sószobák, gasztronómiai különlegességek garantálják a testi-lelki feltöltődésünket.

Három nap alatt tökéletesen kikapcsolódhatunk a természetben. Túrázhatunk, borászatokat kereshetünk fel, megismerkedhetünk egy- egy híres település kulturális értékeivel, vagy részt vehetünk fesztiválokon.

Húsvétra és augusztus 20-ára szervezett ünnepségek négy napig tartanak. Ezeket a hosszú hétvégéket eltölthetjük városlátogatással. Felkereshetjük például: Prágát, Krakkót, Milánót, vagy Barcelonát. A külföldi települések sajátos kialakítású épületei, hagyományai, művészeti sajátosságai egyedi megújulási lehetőségeket nyújtanak.

Mit tehetünk most a nyári lazulásért?

Ezt a programot megszervezhetjük önállóan, de válogathatnunk az utazási irodák által összeállított lehetőségekből: egyéni és csoportos ajánlatok között keresgélhetünk. Elutazhatunk közeli tengerpartokra, de eljuthatunk a hazánktól legtávolabb eső egzotikus országokba. Amennyiben ügynökség ajánlata mellett döntünk, célszerű rövid időn belül intézkednünk; jelenleg tart az előfoglalási időszak, ezért kedvezményeket kaphatunk. Ne feledkezzünk meg saját magunk, hozzátartozóink, illetve ingóságaink, értéktárgyaink biztosításáról.