Kikapcsolódás a somlói borvidéken!

Kikapcsolódás a somlói borvidéken!

október 8, 2018 Off By Polo Marco

“Igaz, hogy Magyarország területe kicsi, mégis több jelentős borvidék is van hazánkban. Hazánk számos olyan egyedi borral büszkélkedhet, amelyek minőségük alapján a világhírű francia vagy portugál borok méltó párjává teszik. Legismertebbek talán a Tokaji – borok. Van azonban egy Tokajnál kevésbé ismert, ugyanakkor igazi bor különlegességek otthonának számító térség: a Somló hegy.

somlói borvidék

Mi teszi egyedivé a Somlói borvidéket?

Ez a terület hazánk legkisebb történelmi hagyományokkal rendelkező borvidéke. Nyugat – Magyarországon, a Bakony és a Kisalföld határán található. Nevét a 431 méter magas hegyről és a korábban rajta termő som növényről kapta. A borok egyediségét a bazalt típusú vulkanikus tanúhegy sajátos földje, valamint az időjárás izgalmas tulajdonságai garantálják.

Hol ízlelhetjük meg ezeket a borkülönlegességeket?

A somló hegy turisztikai központ is. Több egyedi kialakítású apartman fogadja az ideérkezőket. Ezen a környéken akár borosgazdák is lehetnek a vendégek. A Somló hegy tökéletes kiránduló hely is, hatalmas, megnyugtató séták, ismert kápolnák és persze hagyományos, házias ízek fogadnak itt mindenkit.

Hol vásárolhatóak meg a Somlói borvidék különlegességei?

A hegy közelében lévő falvak pincéi mindig szívesen fogadják az ide látogatókat, de már webáruházakból is bármikor beszerezhetőek a legkisebb történelmi borvidék jellegzetes italai.

Melyek a somlai borok legismertebb jellemzői?

A somlói borok a testes borok közé tartoznak ezen kívül nagyon magas a szárazanyagtartalmuk. A borvidék igazi különlegessége a juhfark. Ez a bor igen erőteljes ugyanakkor savas, ezért tökéletesen illik minden zsíros ételhez. De a juhfark a fűszeres ízű finomságokat is fantasztikusan kiegészíti. A szőlő különlegesen egyedi ízhatása a legalább 3 éves borok esetében élvezhető.”

Ha többet szeretne megtudni a somlói borvidékről, akkor kattintson a linkre!

Előző bejegyzésünkben a felnőttbarát szállásokról írtunk.