Kirándulás a Magas-Tátrában

Kirándulás a Magas-Tátrában

január 22, 2020 Off By touristonline

A hegyek nem csak a síelni vágyókat várják, hanem azokat is, akik szeretik a friss levegőt, a csodás tájakat, a gyönyörű hoteleket, ahol nem csak maximális kényeztetésben lehet részük, hanem megízlelhetik a finom házias ízeket is.

A Magas-Tátrában ilyenkor garantált, hogy élvezheted a havas tájat és a gyerekek hatalmasakat szánkózhatnak, a Csorba-tó partján tett séta pedig teljes mértékben feltölt majd.

Milyen élmények várnak még a Magas-Tátrában?

A Csorba-tó partján található romantikus Grand Hotelben fantasztikus élményben lehet részed. A készséges személyzeten kívül egy gyönyörű kandalló gondoskodik a meghitt hangulatról, a szobák rendkívül komfortosak, elegánsak, a bálteremben felszolgált reggeli pedig meglehetősen bőséges. A wellness részleget üvegfal öleli körbe, így lazítás közben is gyönyörködhetsz a táj lehengerlő látványában. A szállodát 2003-ban építették újjá.

A Csorba-tó kényelmes tempóban körülbelül 50 perc alatt körbesétálható, amit semmiképp sem érdemes kihagynod. Az itt található ismeretterjesztő táblákon a szlovákon kívül, angol nyelven is ki vannak írva az érdekes információk.

Célszerű utazni a különleges villamossal, ami a hegyekben megy, innen olyan panoráma nyílik a tájra, ami nem mindennapi látvány, akárcsak egy természetfilm szereplője lennél. Nagyobb hó esetén nem kell fennakadásokra számítanod, a tátrai villamos ilyenkor is gördülékenyen közlekedik. A villamossal Ótátrafüredre is ellátogathatsz, itt is tehetsz egy sétát a jellegzetes épületek között.

Bármelyik étterembe betérve mennyei sztrapacskákat kóstolhatsz, ami mellé egy finom Szlovák sörkülönlegességet is célszerű elkortyolgatnod.

Tátralomnicáról pedig felvonóval elmehetsz a Kőpataki tóhoz, de még a Lomnici csúcsig is megveheted a jegyedet.

Amennyiben egy ehhez hasonló kikapcsolódásra vágysz a családoddal vagy a barátaiddal, mindenképp megéri ezen a fantasztikus helyen egy pár napot eltöltenetek!