Karácsonyi program egyedülállóknak!

november 28, 2018 Off By Polo Marco

Hamarosan elérkezik a Karácsony a szeretet ünnepe. Sokan családi körben töltik el ezeket a napokat. Nem mindenki ünnepelhet együtt a szeretteivel. De ilyenkor sem kell senkinek egyedül lennie. Részt vehetnek akár utazási irodák által  szervezett kirándulásokon. Kellemes társaságban élvezhetik az ünnep meghittségét. Ausztriában, Csehország több helyen is csodálatos programokkal vár.

Miért töltsd el a Karácsonyt Ausztriában?


Ausztria közel van, a lakosság többsége keresztény és a legkisebb falvak is ünnepelnek, hangulatos vásárokkal fogadnak. Az Alpok, csodálatos természeti szépségei, a havas hegycsúcsok fokozzák a hangulatot. Élvezheted a fehér Karácsonyt.

Hova utazz…

Fantasztikusan érezheted magad Salzburgban és környékén. Ez a térség egy igazi zenei központ. A zseniális zeneszerző Mozart Salzburgban született. Ezen kívül a város közelében Oberdorf településen komponálták a Csendes éj, című ma is kedvelt karácsonyi éneket. de a világhírű operettslágereket komponáló Lehár Ferenc is szeretett a környéken pihenni. Rengeteg időt töltött el Bad Ischl-ben.

Salzburg csodálatos város, amelyet az Unesco a világörökség részének tekint. Karácsonykor az egyedi szépségű épületek csodálatos fényekben láthatóak, az ünnepi hangulatot tovább fokozza a vásár. Ahol méltán híres, hamisítatlan osztrák kolbászokat és forró puncsot fogyaszthatsz. Aprócska emléktárgyat is vásárolhatsz.

Salzburg azért is ideális hely a karácsonyi pihenéshez, mert a közelében festői szépségű kistelepülések találhatóak. Túrázhatsz és élvezheted a téli sportok örömeit. A Salzkammerguti tóvidék festői szépségű természeti látványosságai valódi feltöltődést jelentenek. Ferenc József kedvenc süteményét az eredeti recept alapján készült islert is megkóstolhatod. Ehhez csupán Bad Ischl-be, a császárvárosba kell kirándulnod.