Egy hangulatos cseh kisváros!

október 26, 2018 Off By Polo Marco

A kellemes kirándulások mindig feldobják a hangulatunkat. A három-négy napos városlátogatások igazi feltöltődést jelentenek a strapás hétköznapok után. Szerencsére több ismert európai nagyvárosba is elmehetünk, de egyedi szépségű, bűbájos kisvárosokat is felkereshetünk. Egyik ilyen magával ragadó település Cesky Krumlov.

Ez a városka alig 440 km-távolságra található Budapesttől, ezért autóval is gyorsan és kényelmesen odaérhetünk. De buszok és vonat is gyakran indul ebbe a településre. Cesky Krumlov aprócska ezért egyetlen egy központban található meg az összes látványosság valamint az éttermek és a szórakozó helyek is.

Mivel várja a látogatókat ez a cseh kisváros?

Csodálatos természeti környezetben a Moldva folyó kanyarulatában található az aprócska, szűk utcákból álló Cesku Krumlov.
Kellemes séták helyszíne is lehet ez a már kőkorban is lakott középkorban újjászületett és az óta is fejlődő település, hiszen több egyedi építészeti stílus, mondhatjuk azt, hogy minden kor jellegzetes stílusa megtalálható itt. Méltán került fel az Unesco Világörökségi Listájára. Érdemes meglátogatni a XVIII. században épült jellegzetes barokk stílusú, gyönyörűen díszített kastélyszínházat.

De Cesku Krumlov híres a XIV. században épült Szent Vitus templomról, valamint a szintén több száz éve álló városháza épületéről. Legismertebb látványossága Hradzsin vár. Csehország második legnagyobb, gótikus- reneszánsz stílusú vára. Az óváros lakóházait pedig a román stílusú ablakok díszítik. De a modern kor is képviselteti magát, hiszen ebben a városban található Egon Shiele Művészeti Központ.

Cesku Krumlov hangulatos városában a híres cseh gasztronómiai különlegességek a knédli, valamint a sörben párolt és sült sertéscsülök is várja a vendégeket. Számos aprócska, családias hangulatú étteremben ajánlják a tradicionális finomságokat.