Jelenleg milyen szabályok vonatkoznak a belföldi utazásokra?

Jelenleg milyen szabályok vonatkoznak a belföldi utazásokra?

február 23, 2022 Off By Polo Marco

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a hatóságok szigorú szabályokat vezettek be országunkban. Volt olyan időszak, amikor a hoteleknek is be kellett zárniuk több hónapra vagy, ha nyitva is maradtak, akkor kizárólag munkaügyben volt lehetséges látogatni, amit papírral igazolni is kellett. Az oltások beadatásával fokozatosan enyhítettek a szabályokon és egyre többen mertek ellátogatni valamilyen hotelbe, hiszen a bezártság után sokan vágytak már végre egy kis kikapcsolódásra. A hotelek megnyitását követően volt időszak, amikor csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők jelentkezhettek be, amelyet azok kaptak, akik be lettek oltva. Napjainkban már nem szükséges egy hotelben, szállodában felmutatni a kártyát, tehát anélkül is látogatható, de a maszk viselése jelenleg még zárt térben kötelező. A hotelek éttermi részlegén lehet csupán levenni, amikor leülünk az asztalhoz étkezni.

Hova utazzunk és mire figyeljünk?

Sajnos a lezárások miatt számos hotel, szálloda kénytelen volt véglegesen bezárni a kapuit. Azokat viszont, amelyek nyitva maradtak, célszerű támogatnunk, ezért lehetőleg belföldi utazásokat tervezzünk és kapcsolódjunk ki a családdal, barátokkal egy szuper wellness hotelben. Utazzunk bármelyikbe is, arra figyeljünk, hogy az óvintézkedéseket tartsuk be, még akkor is, ha nem kötelezőek, mivel a vírus még mindig jelen van, tehát tartsunk másoktól tisztes távolságot és sűrűn használjunk kézfertőtlenítőt.

Az ország számos településén vannak wellness hotelek, a fővárosban is több szálloda fogadja a pihenni vágyókat, ráadásul Budapest látnivalókban is gazdag. Szinte minden kerületben vannak hotelek, így bőven van miből válogatnia az utazni vágyóknak, kiváló választás például egy szálloda Zuglóban, mivel innen könnyen és gyorsan meg lehet közelíteni a belváros, arról nem beszélve, hogy ez a környék nyugodt és csendes, tehát pihenni is gond nélkül lehetséges.