Hogyan érdemes előkészíteni egy szállodai szobát?

Hogyan érdemes előkészíteni egy szállodai szobát?

november 10, 2021 Off By Polo Marco

Ma már jelentős a választék az olyan termékekből, amelyek egy szállodai szoba bekészítéséhez kellenek, szóval elég nehéz eldönteni, hogy ezek közül mely dolgokra lesz szüksége az érkező vendégeknek. Most elárulunk néhány szempontot, amelyek segítségével könnyebben meghozhatjuk a döntésünket mielőtt beszereznénk a dolgokat.

Fontosak az alapvető elvárások…

A bekészítési elemek nagy része talán a fürdőszobához tartozik. Amennyiben egy fontos bekészítési elem hiányzik a fürdőhelyiségből, azt a vendég jellemzően rögtön észre fogja venni, például azonnal feltűnik neki, ha nincs jelen a miniatűr kozmetikai csomag, amiben sampon, tusfürdő és szappan is szokott lenni. Ezeket akkor is ki kell tenni, ha a vendég kizárólag a sajátját akarja használni és a szálloda által bekészítettet fel sem bontja, ugyanis vendégszeretetet közvetít számára.

Vannak olyan apróságok is, amelyek nem feltétlen szükségesek, de a vendégek nagyon örülnének nekik, ilyen extra lehet például egy jegyzettömb tollal, sebtapasz,  cipőtisztító készlet, csokik, wellness hotelekben a köntös, esetleg papucs, szóval ezek mind növelik a hotel arculatát és a hangulatot is feldobják. Több helyen még ivóvizet is bekészítenek a szobákba, így a vendég felfrissülhet miután megérkezik, ez nagyon jól tud esni egy hosszabb út után.

A bekészítést túlzásba sem szabad vinni, egyszerűen és nagyszerűen kell a dolgozóknak gondolkodniuk. A vendégeknek kínáljunk extravagáns, apró figyelmességekkel ellátott, praktikusan megtervezett és tiszta szállodai szobát, fontos, hogy minden fürdőszoba bútor is csillogjon-villogjon. Erős illatosítót se használjunk a helyiségekbe, hiszen ez több embert zavarhat, de még allergiás reakciókat is kiválthat.