Itt a tavasz, nézzük meg a virágokat!

Itt a tavasz, nézzük meg a virágokat!

március 29, 2019 Off By Polo Marco

Elérkezett a tavasz, már látjuk, hogy elkezdett életre kelni a természet. Rügyeznek a fák, egyre több élénk színű virág vesz körül bennünket, ezért sokan érezzük, hogy hív bennünket a természet. Szeretnénk órákon keresztül a szabad levegőn lenni, sétálgatni, nézelődni. Szerencsére sok területen találkozhatunk szépséges növényekkel. Gyönyörű hegységekben, patakok partján és szurdokvölgyekben túrázhatunk, csodálatos tavakat és tengerszemeket járhatunk körbe, de elmehetünk arborétumokba és füvészkertekbe.

Hol találkozhatnak a Budapesten élők a természet szépségeivel?

A fővárosiak rendkívül előnyös helyzetben vannak, hiszen a település vonzáskörzetében csodálatos középhegységek vannak, így minden hétvégén túrázhatnak a környezetért rajongók. A srácok jól érezhetik magukat a Libegőn és a gyermekvasúton. De pihenhetnek az Elte Füvészkertjében, a Budai Arborétumban, valamint a Soroksári Botanikus kertben.

Miért gyertek el a Füvészkertbe?

Ez az arborétum a belvárosban található, ezért nagyon könnyen megközelíthető, így bármelyik hétköznap délután ellátogathattok ide, és gyönyörű növényeket láthattok. Ezen kívül hétvégenként érdekes tematikus programokon is részt vehettek, illetve a szervezők a nyári hónapokban táborokat ajánlanak a gyermekek számára.

Miért kiránduljatok a Budai Arborétumban?

Ez az egyedi szépségű természetvédelmi terület, Buda szívében a Villányi úton található meg. A 7,5 hektáros területen tavak, sziklakertek, üvegházak és gyönyörűen virágzó fák például cseresznye és orgona is van. Kertészekkel, tájépítészekkel, illetve diákokkal mindig találkozhattok, hiszen a botanikus kert egyetemi kampuszként is működik.

Milyen jellegzetességek várnak titeket a Soroksári Botanikus Kertben?

Ez a csodálatos tájegység közel 60 hektáros területet foglal magába. Több órán keresztül bejárható tanösvények, gazdag növény és állatvilág várja az érdeklődőket. Rókát, békát, őzet a nyári hónapokban Szent János bogarakat is láthattok, ha erre jártok.

Ha távolabbi területek érdeklik, olvassa el a Somlói borvidékről szóló cikkünket.