Ismerjük meg Zugló nevezetességeit

Ismerjük meg Zugló nevezetességeit

november 11, 2020 Off By touristonline

A fővárosunkban rengeteg a látnivaló, számos csodás helyre lehet ellátogatni. Nem véletlen, hogy rengeteg túrista is Budapestre látogat a szabadságuk ideje alatt, hiszen egyik kerület szebb, mint a másik. Az egyik legkedveltebb ezek közül is a 14. kerület, azaz Zugló, ugyanis megannyi híres épület és helyszín található itt.

Pontosan mit is nézhetünk meg Zuglóban?

Zuglóban helyezkedik el a Fővárosi Állat- és Növnykert, ahová minig szívesen látogat el egy család. A világ egyik legrégebbi állatkertje, 1866 augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Az állatkertben 1000-nél több állat kapott helyet, valamint nagyjából 2000 különleges növényt is szemügyre vehetünk. Az itt dolgozók természetvédelemmel, tudományos kutatással és oktatással is foglalatoskodnak. Az állatkertben pálmaház, elefántház, szavannakifutó, akvárium, majomház, varázshely és papagájlak is található.

A Hősök tere szintén a kerületben helyezkedik el, 1932-ben kapta a nevét. A tér a világörökség része, Milleniumi emlékművet jelöl. 1937-ben lett lekövezve, egészen eddig pedig virágágyások borították.

A városliget is itt van, amit Budapest legtágasabb parkjaként tartanak számon. Egy kis tó is található a parkban, valamint megannyi étterem és kávézó. Régen mocsaras terület volt, ahol legelők is voltak. Az 1700-as évek közepén kezdték el a fásítását. A műjégpálya is közvetlen a liget mellett található, valamint a Vajdahunyad vára, ahol szintén érdemes egy sétát tennünk. A Szépművészeti Múzeum is Zuglóban van, amit 2015-től 2018-ig teljesen rekonstruáltak.

Szóval mindenképp javasolt a város ezen részét megtekinteni, sok szállás a 14. kerületben található, akár foglalhatunk ide is pár éjszakára.