Irány a Szlovén Alpok!

Irány a Szlovén Alpok!

július 24, 2019 Off By Polo Marco

Még akad egy jó pár hét a nyárból, amit mindenképp érdemes kihasználni, és a hétvégékre klassz programokat szervezni. Elmehetünk strandra, horgásztóhoz, nyaralónkba, ha van, de még a hegyekben is kirándulhatunk. A hegyek szerelmesei szervezhetnek túrákat a Szlovén Alpokban, hiszen amellett, hogy gyönyörű, kiváló lehetőségeket rejt.

Mi vár ránk a Szlovén Alpokban?

A térségben a természeti látványosságok lehengerlőek. A hegyvidékek között csodás, kristálytiszta tavak, patakok, folyók csordogálnak, némelyiknél vízesések is megfigyelhetőek.

Amit egy hétvége alatt feltétlen nézzünk meg!

Mindenképp szenteljünk időt arra, hogy a Bledi tóhoz elmenjünk. A tó gleccserek által keletkezett, körül végig erdők és hegyek borítják. A víz kellős közepén található egy aprócska sziget, melyre egy csodaszép templomot építettek, ami freskókkal van díszítve, tornya 52 méter magas, ahonnan nem mindennapi látványban van része az oda érkezőknek. Egy monda szerint, ha valaki megkongatja az ott található harangot teljesül egy kívánsága. A sziget a különleges Szlovén csónakokkal, pletnákkal látogatható. A tó partján egy vár is helyet kapott, innen teljesen más látvány tárulkozik elénk a környékről, ami szintén lélegzetelállító. Nappal, de sötétedéskor is javasolt meglátogatni ezt a helyet, mivel a kivilágítás mesébe illő.

Innen 6 kilométer távolságban kereshetjük fel a Vintgar-szurdokot is. Az itt csordogáló Radovna folyó 1600 méteren át csobog, fantasztikus sétákat tehetünk a folyó mentén, ahol kőszirtekből sincs hiány. Bizonyos részeken lemehetünk közvetlenül a folyóhoz, amiben kisebb és nagyobb kövek egyaránt megtalálhatóak. És, ami a legszebb az egészben, a 16 méter magasan levő vízesés.

A Bohijni tó ugyancsak a közelben van, itt is festői a környezet, ráadásul ez Szlovénia legtermetesebb tava, a tavat körülvevő területen még sátorozni is lehet. 500 lépcsőn felsétálva megcsodálhatjuk a sziklafalból előtörő Savica forrást is.