Hogyan varázsolhatod az asztalra Olaszország legjobb tésztaételeit?

Hogyan varázsolhatod az asztalra Olaszország legjobb tésztaételeit?

január 12, 2022 Off By Polo Marco

Az olasz konyha világszinten ismert, felkapott és közkedvelt, mondhatni elég nehéz visszautasítani egy eredeti nápolyi pizzát, aminek a tésztája lehelet vékony, kívül ropogós, belül pedig puha és omlós. Pizza tésztát már elkészült állapotában, fagyasztottan is be lehet szerezni, viszont az íze ezeknek koránt sem olyan, mint, amit otthon mi magunk, saját kezűleg készítenénk. Ma már nem olyan bonyolult házi tésztát készíteni, mint régen, ugyanis a rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek elősegítik a műveletet, ilyen például egy kiváló tésztakészítő gép is. Arra viszont figyelnünk kell egy ilyen eszköz beszerzésénél, hogy megbízható márka legyen, mivel bőven akad jó pár olyan darab a boltok polcain, ami silány minőséget képvisel. Amennyiben mi magunk csináljuk az ebédhez vagy vacsorához a tésztát, több adagot, lényegesen olcsóbban az asztalra varázsolhatunk, így akár jó pár napra lehet meleg ételünk és nem kell minden nap a tűzhely felett időzni.

A tésztakészítő gépekkel szinte bármilyen típusú tésztát megalkothatunk, legyen szó szélesmetéltről, fussiliről, ravioliról, spagettiről vagy éppen lasagne tésztalapról. Ezen tészták mindegyike közkedvelt az olasz gasztronómiában, mondhatni nincs olyan étterem az országukban, ahol nem szolgálnák fel az említettek közül valamelyiket. Ha tényleg valódi olasz ételekkel szeretnénk meglepni családtagjainkat, akkor figyeljünk arra, hogy a tésztát al dente-re főzzük, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nagyon puha ne legyen, de jelentősen kemény se maradjon. Amennyiben még szósszal is szeretnénk összefőzni, még hamarabb ki kell szednünk a forrásban lévő vízből.

Milyen feltétekkel bolondítják meg az olaszok a tésztát?

Az egyik legfelkapottabb olasz alapanyag a paradicsom, de a mozzarellát, bazsalikomot, pármai sonkát is kimondottan szeretik, ezek mindegyike tökéletes kiegészítője lehet egy mennyei pizzának. Sajtok közül meg kell említenünk még a parmezánt, ami szintén csodálatos ízvilágot képvisel. Mindezek felhasználásával könnyedén összedobhatunk egy remek olasz vacsorát.