Hogyan tervezzük meg a túrát?

Hogyan tervezzük meg a túrát?

szeptember 16, 2020 Off By Polo Marco

Egy túra megtervezése nem egyszerű feladat, alaposan át kell gondolni az útvonalat, a hátizsákunk tartalmát, el kell döntenünk, hogy egy napos vagy több napos lesz-e, amennyiben az utóbbi, akkor gondoskodnunk kell a szállás lefoglalásáról is és mérlegelnünk kell, hogy milyen közlekedési eszközzel jutunk el a helyszínre. Mindezt megszervezni eléggé összetett, főleg ha egy emberre van bízva a feladat, tehát célszerű szétosztani a teendőket és megbeszélni, hogy ki melyik részét vállalja.

Mi kell egy túrához?

Gondoskodjunk a megfelelő öltözék beszerzéséről, például túrabakancsról és igyekezzünk rétegesen öltözködni, valamint készüljünk fel a szélsőségesebb időjárási viszonyokra is, például az esőkabát ne maradjon ki a felszerelésekből. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nehéz a hátizsákunk, csak a legszükségesebb dolgokat vigyük magunkkal, hiszen megnehezíti a túrát, ha nagyobb súlyt kell cipelnünk. Ételt és italt csomagoljunk bőségesen, mert a mozgástól hamar megéhezünk és az energiára pedig szükségünk lesz. Elemlámpa kerüljön a hátizsákba, ugyanis nincs arra garancia, hogy ne tévedjünk el és, ha ránk esteledik, akkor elengedhetetlen kellék. ne feledkezzünk meg az elsősegélyt nyújtó csomagról sem, a balesetek veszélye fennáll egy túránál, de igyekezzünk vigyázni magunkra és társainkra. Továbbá a gyufát, kést se hagyjuk otthon, mindkettő bármikor jól jöhet. Beszerezhetünk túrabotot is, hogy megkönnyítsük a dolgunkat.

A túra előtt célszerű összeírni, hogy mit kell bepakolnunk és mi az, ami nem áll a rendelkezésünkre, majd minél hamarabb beszerezni. Egy irodaszer webáruház kínálatát is célszerű szemügyre venni, hogy a listánk elkészítéséhez szükséges dolgokat beszerezzük, valamint további hasznos dolgokat, amik jól jöhetnek a túra során, például rögzítőket, ragasztókat, illetve higiéniai- és háztartási eszközöket.