Hogyan kapcsolódjunk ki a karantén ideje alatt?

Hogyan kapcsolódjunk ki a karantén ideje alatt?

május 6, 2020 Off By touristonline

Most, hogy nem mehetünk szinte sehová a járványhelyzet miatt, kivéve a boltba és a gyógyszertárba, ezért nem nagyon állnak rendelkezésre kikapcsolódási lehetőségek. Ám azokkal, akikkel együtt élünk, valamelyik délután csaphatunk például egy hatalmas grill partit, ami garantáltan jót fog tenni a közérzetünknek ebben az időszakban.

Mi kell ahhoz, hogy grillezhessünk az otthonunkban?

Amennyiben már régóta rendelkezünk grillsütővel, az első és legfontosabb lépés, hogy ellenőrizzük az állapotát, hogy egyáltalán működik-e, nehogy az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy valami baj van vele. A kerti bútorokat alaposan tisztítsuk meg, senki sem szeret rendezetlen és koszos környezetben falatozni. Tányérok, tálak és evőeszközökből legyen elegendő, ezt is vegyük számításba. A poharakról se feledkezzünk meg és okvetlen szerezzünk be olyan fogót, amivel a húsokat és zöldségeket meg tudjuk fordítani a grillen.

Mit grillezzünk?

Grillezni rengeteg mindent lehet, a virslitől kezdve, a kolbászon át egészen a szárnyas, illetve disznó húsokig egyaránt. Ezen kívül a grill zöldségek is felkapottak. Rendkívül finomra és roppanósra készíthető a cukkini, padlizsán, hagyma, gomba, répa, de még a paradicsom is. Továbbá grillezhetünk sajtokat, ma már kifejezetten kaphatóak erre a célra készített grill sajtok, így a vegetáriánusok sem maradnak éhesen. Kenyérrel és üdítőkkel is készüljünk, valamint nem maradhatnak el a finom szószok, mártogatósok. A húsokat előtte egy nappal pácoljuk be és tegyük a hűtőszekrénybe, lényegesen jobb lesz ettől az ízük.

Mivel grillezzünk?

A legelterjedtebb a faszenes grillsütő, ennél figyelni kell arra, hogy a parázs megfelelően izzon, hogy a húsok jól átsüljenek. A faszén garantáltan kellemes aromát biztosít majd az ételnek. Faszén bármilyen benzinkúton beszerezhető, a grillezés előtt körülbelül 45 perccel már izzítsuk be a parazsat. Gömbgrillre is tehetjük a finom falatokat, ennek a fajta sütőnek teteje is van, így hamarabb puhul meg a hús. Napjainkban elterjedt a tárcsán való sütés is, az ételek ebben az esetben is remekül elkészíthetőek.