Érdekességek Finnországról

Érdekességek Finnországról

december 23, 2020 Off By touristonline

Ha Finnországra gondolunk, a legtöbbeknek egyből a mikulás jut az eszébe, pedig még rendkívül sok minden várja az oda ellátogató turistákat. Cikkünkben most bemutatjuk, hogy milyen érdekességekkel találkozhatunk még az országban.

Amit még láthatunk az országban

A finnek hazájában található a világ legnagyobb fatemploma, amely 3000 ember befogadására képes. A finneknél lakik a világ egyetlen olyan fókája, aki az édesvízi életmódhoz szokott hozzá. A gyűrűsfóka a kihalás szélén áll, ezért meglehetősen védett faj.

A finnek híresek szaunáikról is, a családok számára már évszázadok óta az egyik legfontosabb hely, ahol tökéletesen kipihenhetik a nehéz napok fáradalmait. Érdekesség, hogy sok újszülöttet is szaunában hoztak világra. Tehát számos finn szauna építés specialista él Finnországban, akik pontosan tudják, hogy mi a titka a tökéletes kivitelezésnek. Az ország lakói rendkívül hagyományőrzők, ebben pedig a szaunáknak is jelentős szerepük vannak például az ünnepek alkalmával.

Finnország rengeteg látványos sí paradicsommal is büszkélkedhet, ahová szívesen kijárnak a családok és a turisták is. A havas tájakat a természetjárók imádni fogják.

Finnországban különös események is vannak, például az úgynevezett feleségcipelő bajnokság, amit 1992-óta minden év októberében megrendeznek.

Rovaniemiben lehet találkozni a télapóval, akit a finnek Joulupukkinak neveznek.

A Turku Vár fontos történelmi épület, napjainkban múzeumként üzemel és minden szobája más-más kort idéz elő.

Az ország északi sarkkör felé eső részeiben nyáron 73 napig nem megy le a nap, télen pedig 51 napig nem jön fel.

Az országba látogatók még szebbnél-szebb jégszobrokat is megcsodálhatnak, ennek egy barlangszerű helyiség ad otthont.