Egy igazi világklasszis Itáliából!

Egy igazi világklasszis Itáliából!

március 12, 2019 Off By Polo Marco

Olaszország kulturális értékekben rendkívül gazdag. Több ezeréves épületekkel, csodálatos zene-, képző- valamint filmművészeti alkotásokkal és egyedülállóan tehetséges művészekkel rendelkezik. Egyik ilyen zseniális alkotó:

Bud Spencer

Magyarországon szinte mindenki ismeri a színész valamelyik filmjét, hiszen főszerepet játszott krimikben, gengszterkomédiákban és persze westernfilmekben is. A Piedone sorozat néhány epizódjára, vagy a Terence Hillel együtt forgatott filmek egyikére: a Bunyó Karácsonyig, vagy a Nincs kettő négy nélkül című fantasztikus vígjátékra biztosan mindenki emlékszik. A színészek játéka, a vidám jelenetek és a csodálatos filmzene mindig fantasztikus hangulatot teremtett. A zseniális színész életéről, gondoskodásáról jóval kevesebbet tudunk, pedig nagyon izgalmas és változatos.

A színész magánélete

A művész eredeti neve Carlo Pedersoli. 1929-ben Nápolyban született, nem tartotta magát olasznak. A szülővárosában uralkodó nyelven beszélt, ezért filmjeit olaszra is lefordították. Nyolc éves korában kezdett úszni rendkívül eredményes sportoló lett. Úszóként és a vízilabda válogatott tagjaként világversenyeken kiváló teljesítményt nyújtott.

A sportteljesítményéhez hasonlóan kimagasló eredményeket ért el a tanulmányok területén. Általános iskolába öt évesen kezdett járni, majd a hatosztályos gimnáziumba az fiatalon, az ötödik évfolyam átugrásával került. 16 évesen kezdett Rómában egyetemre járni, vegyésznek tanult, majd a családjával Brazíliába költözött, de önállóan hazatért és jogi egyetemen tanult tovább.

A magánélete kiegyensúlyozott volt. Barátnőjét: Maria Amatot 16 év ismeretség után vette feleségül, három gyermekük született, haláláig együtt éltek.

A művésznév

A Bud Spencer nevet 1967-ben a sportpályafutása befejezése után, az amerikai filmes karriere kezdetekor vette fel. Szintén Amerikában, már ezen a néven ismerkedett meg és kötött barátságot a másik világhírű olasz színésszel Terence Hillel. A legendás páros 1985-ig folyamatosan együtt dolgozott. Majd elváltak útjaik, Bud Spencer önállóan készített filmeket és különböző üzleti vállalkozásokba kezdett. Majd 2005-ben a Forza Italia jelöltjeként politikai szerepet akart vállalni. Ez a terve nem valósult meg.