Egy gyönyörű barokk település: Pápa!

Egy gyönyörű barokk település: Pápa!

február 25, 2019 Off By Polo Marco

Magyarországon szebbnél- szebb települések várnak minden kedves érdeklődőt, ezért számos hétvégi kirándulást tervezhetünk. Eltölthetünk egy- egy hosszú hétvégét például Szilvásváradon Hollókőn, Sárváron, vagy Pápán.

Miért látogassunk el Pápára?

Ez a település csodálatos környezetben a Bakony hegység valamint a Kisalföld lábánál található. A festői szépségű táj mellett a város rendkívül gazdag történelme, valamint a barokk stílusú épületek változatos kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak. Veszprém megyei nagyváros, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető.

A település minden érdeklődőt szeretettel vár. Különböző típusú szállásokon hotelekben, panziókban, fogadókban, apartmanokban, diákszállókon, vendégházakban és campingekben éjszakázhatnak a pihenni vágyók.
A Veszprém megyében fekvő város vendéglátó helyiségekben szintén bővelkedik. Pizzériák, gyorséttermek, csárdák, vendéglők, cukrászdák, kávéházak, sörözők, pubok várják a látogatókat.

Néhány kihagyhatatlan látnivaló Pápán…

A város barokk stílusú utcáin érdemes néhány órán keresztül sétálgatni, nézelődni. Nem szabad kihagyni a Fő teret, az Eszterházy- kastélyt, a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot, valamint a Kékfestő Múzeumot.

Aktív pihenésre vágyunk, hova menjünk?

Felkereshetitek a Várkertfürdőt. Termálvíz, csúszda, uszoda, strand, masszázs, szauna vár mindenkit.

A Pápai Lovas Klubban a lósport jellegzetességeit ismerhetitek meg és próbálhatjátok ki, illetve bizonyos alkalmanként lovasbemutatókon is részt vehettek.

A városból kiindulva megismerkedhettek a Bakony egyes térségeivel. Számos túraútvonal indul Pápáról. A közelben található, egyedi szépségű Somló hegy is, ahol különleges borutakat fedezhettek fel.

A városban horgászhattok. A település szabadidőparkjában halastó is van.