Egy gyönyörű barokk kastély!

Egy gyönyörű barokk kastély!

március 18, 2019 Off By Polo Marco

Elérkezett a tavasz, de a rendkívül változékony időjárás miatt alaposan végig kell gondolnunk, hogy hol töltsük el a szabadidőnket. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hazánkban több barokk stílusú település van, így szebbnél- szebb épületeket tekinthetünk meg. Az egyik ilyen gyönyörű építmény a Grassalkovich- kastély.

A kastély rövid története…

A Budapest közelében fekvő Gödöllő település belső kerületében lévő egyedi szépségű épületegyüttest Grassalkovich Antal terveztette és kezdte el felépíteni. Az U alakú kúriához istálló, valamint katolikus templom is tartozik. A főúri palotát az alapító fia egy színházteremmel unokája, egyed szépségű kerttel bővítette. A pompás gödöllői kastély komoly szerepet kapott a Habsburg uralkodók életében. Ferenc József és Erzsébet királyné ajándékba kapta a várost és a kastélyt, rengeteg időt töltöttek itt, a királyné rendszeresen ebben a palotában pihent. A XX. század első felében az ország vezetői pihentek itt, majd a II. világháború után laktanya, raktár, szociális otthon működött a palota területén.

Mivel fogadja a palota jelenleg a látogatókat?

A gyönyörűen felújított palota egész évben érdekes programokkal vár mindenkit. A színházteremben és a díszudvaron változatos stílusú koncerteket hallgathatunk meg és színdarabokat is láthatunk. A főúri élet titkaival is megismerkedhetünk. A legfontosabb eseményeket egy- egy hétvégi program keretében mutatják be. Emellett a szervezők a Nemzeti Ünnepekre és Ádventre is megemlékeznek. A fenntartók a családok legfiatalabb tagjait szintén nagy szeretettel várják. A legkisebb gyerekek modern játékok között tölthetik el szabadidejüket. A kastély megismerése hosszú ideig eltarthat, ezért érdemes egy frissítő ital, vagy egy kávéféleség és egy sütemény mellett feltöltődni és néhány emléket megvásárolni.