Egy fantasztikus kulturális rendezvény!

Egy fantasztikus kulturális rendezvény!

április 4, 2019 Off By Polo Marco

Idén április 5-22.e között rendezik meg a Budapesti Kulturális fesztivált. A nagyszabású rendezvény immár 39. alkalommal várja a művészet iránt érdeklődőket. A rangos eseményen zene, tánc, színházi előadások, kiállítások várják a látogatókat. A rendkívül változatos programok között szinte minden művészeti stílusirányzat kedvelői megtalálhatják a kedvencüket. A zene szerelmesei opera, jazz, balett, könnyűzenei előadások sokasága közül válogathatnak. A remekműveket, egyedi szépségű helyszíneken tekinthetik meg a látogatók.

Milyen különlegességekkel várja idén az érdeklődőket a Budapesti Tavaszi Fesztivál?

Ebben az évben a rendezvény középpontjában a rendkívül gazdag orosz kultúra áll. Bemutatják Csajkovszkíj és Prokofjev egy- egy remekművét. A szervezők egy óriási világszenzációval készülnek. Muszorgszkíj Hovanscsina című operájának eredeti változatát mutatják be.
Eben az évben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között is élvezhetjük a régi zenét. Az utóbbi néhány évben ismét sokan megkedvelték ezt a tradicionális muzsikát és világhírű művészeink is nagyra értékelik a hagyományos zenét.
A reneszánsz kor legkiválóbb alkotója Michelangelo grafikáit is megtekinthetik a művészeteket kedvelők.

A rendezvényen az újdonságokból sem lesz hiány. Fotóművészek képeit láthatjuk, de klasszikus irodalmi alkotásokat is újabb, korszerű megközelítés alapján átértékelhetünk.

Néhány világhírű előadóművész…

A 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon vezényel a világ egyik legnagyobb karmestere Valerij Gergijev, koncertet ad Jurij Basmet, zongoraesten ad elő Ruka Yokoyama. A Nemzeti Filharmonikusokkal együtt lép fel Kirill Gerstein. De itt lesz a Prince, Michel Jackson, és Stivei Wonder által is elismert gyönyörű hangú énekesnő Judith Hill. Árija koncertet ad Joseph Calleja.
Amennyiben az egyik leghíresebb olasz zeneszerzőről és karmesterről szeretne tájékozódni, olvassa el Ennio Morricone-ról szóló bejegyzésünket.