Dánia egyik legszebb városa: Skagen

Dánia egyik legszebb városa: Skagen

augusztus 21, 2019 Off By Polo Marco

Amikor az emberek valamilyen utazást terveznek, ritkán jut először valakinek az eszébe egy az északi területek közül; inkább a Földközi tenger partján, a vízhez közeli apartman, napsütéses képek lebegnek a szemük előtt. Pedig a hidegebb éghajlati öveken is rengeteg érdekes és szép terület van, igaz, merőben másból áll a szépségük és érdekességük. Ami egészen biztos, hogy sokkal kevesebbet kell bikinibe beruházni, sokkal inkább a széldzseki és kabát divat trendvonalait kell szemmel tartanunk.

Skagen-ben található az a pont, ahol az Északi és a Balti tenger találkozik.

Mai témánk a Dánia legészakibb városainak egyike: Skagen. Talán kevesen hallottak róla Magyarországon, de úgy gondolom érdemes legalább a létezéséről tudomást szerezni, mielőtt megvesszük inkább Ibizára a repjegyünket. Skagen Dánia kiemelt fontosságú kikötővárosa, valamint turisztikailag sem elhanyagolható, évente közel kétmillió turistával büszkélkedhet ez az amúgy relatíve kis (8200 fős) lakosságú különleges dán városka. A kikötő is leginkább a halászat miatt jelentős, itt végzik a legtöbb halásztevékenységet Dániában, ami a város gazdasági szerepét tekintve is meghatározó az országon belül.

Amit érdemes megnézni

Az egyik legizgalmasabb, hogy a város határában van Dánia legészakibb pontja, a Grenen (“Az ág”), ahonnan varázslatos kilátás nyílik az Északi és a Balti tengerre egyaránt, hiszen ezen a ponton találkoznak. A két tenger vize eltérő összetétele miatt más sűrűségű és éppen ezért más színű is, így kiválóan elkülöníthetőek a partról nézve is.
Számos jellegzetes templom és a skageni világítótorony is a feltétlenül megnézendők listáján kell hogy legyen mindenkinél, kihagyhatatlan a Skagens Museum és persze a vásárolgatni vágyók is bőven találnak maguknak megfelelő boltot.

Amikről még ismerős lehet a Skagen név:

Skagen festők (Skagensmalerne)
Skagen óra

Az időjárás hagy némi kívánnivalót maga után, elég sokat esik az eső és a hőmérsékelet is ritkán kúszik fel 25 fok fölé, de ha nem is minden évben, egyszer biztosan érdemes mindenkinek meglátogatni ezt az egyedülálló helységet.