Ádventi séták Csehországban!

november 15, 2018 Off By Polo Marco

Nemsokára elérkezik Ádvent. Különleges élményekben gazdag időszak. Európában minden ország ünnepel ilyenkor. Egyedi hangulatban élvezhetjük a telet. Csehország is több csodával várja a vendégeket.

Ádventi hangulat Prágában…

A 100 tornyú Prága világváros egyedülálló látványosságait a karácsonyi világítás még szebbé teszi. Ezért is érdemes esténként egy- egy kellemes sétát tenni a gyönyörű látványosságok között. A csodálatos fények meghitt hangulatot teremtenek a vacsorához. Tradicionális cseh ételek, a sörben sült csülök és a knédli mellett a karácsonyi specialitások az egyedi ízvilágú krumplisaláta, az árpagyöngyből készült jellegzetes fűszerekkel ízesített kuba és a hét tésztából fonott aszalt gyümölcsöket is tartalmazó kalácsot muszáj ilyenkor megkóstolni. Persze a sör mellett a forralt borból sem lesz hiány.

Séta közben feltétlenül meg kell állni a Vencel téren, a Köztársaság téren és a Béke téren is. Itt gyönyörű kézműves termékek között biztosan mindenki talál egy kedves emléket, vagy egy jelképes ajándékot.

Csehország természeti látványosságokban is rendkívül gazdag, így a kisebb településeken, híres várakban is sétálgathatunk, vagy akár rövidebb túrákat is tehetünk. A pihenő házakban karácsonyi finomságokkal várják a túrázókat. Ekkor azonban nem szabad otthon hagyni a túra bakancsot és a botot sem és számítani kell a zord téli időjárásra is.

Hol túrázzatok télen?

Ha tehetitek, akkor Csehország legmagasabb várát Kásperket mindenképpen járjátok körbe Ádventkor. A kilátás gyönyörű, a friss levegő feltölt és tömegre sem kell számítani. Több túraútvonal is bejárható a környékén. De Európa legnagyobb kőparkjában, a Cseh- Svájc Nemzeti Parkban is eltölthettek akár több napot is. Megismerhetitek a vidék Csehországát, családias hangulatú panziókban tölthetitek el az éjszakákat, így a hamisítatlan cseh házias ízeket is megismerhetitek.