Van szükség külön utazós mobiltelefonra?

Van szükség külön utazós mobiltelefonra?

március 10, 2021 Off By touristonline

Habár nincs pontos statisztika arról, hogy hányan hagyják el, vagy hány embernek lopják el a mobiltelefonját egy utazás során, mégis nagyon sok helyről hallani ilyenről. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy milyen végzetes károkat tud okozni az okostelefonjuk elveszítése, pedig több dolog miatt is aggályos ez.

A telefongyártók arra törekszenek, hogy a készülékek képesek legyenek a mindennapi életünkhöz és adott esetben a munkavégzéshez szükséges funkciókat ellátni. Szinte már mindenki ezzel készíti és itt tárolja a családi fotókat, a telefonkönyvben ott szerepel minden fontos telefonszám, a munkahelyi levelezés is gyakran be van kötve. A legveszélyesebb eset pedig az, amikor a bankszámlánkkal kapcsolatos információk is megtalálhatóak rajta, vagy egyenesen be van kötve a bankkártyánk fizetéshez. Nem ritkán ezek olyan személyes, vagy érzékeny üzleti adatok, amelyek elvesztése hatalmas károkat tud okozni, nem beszélve arról, hogy illetéktelenek kezében még nagyobb problémánk is lehet.

Ne legyenek illúzióink: bármennyire is fejlődik a biztonságtechnológia, nincs feltörhetetlen készülék. Egy felkészültebb csapat viszonylag gyorsan hozzá tud férni ezekhez az információkhoz, és onnantól kezdve már csak rajtuk múlik, hogy mihez kezdenek vele. A „jobb” eset az, amikor egyszerűen törölnek a telefonról mindent és eladják a feketepiacon, de ennél is kellemetlenebb, ha megpróbálnak visszaélni a fellelhető adatokkal.

Miért jó, ha van utazós telefon?

Az utazós telefonnak több előnye is van. Ha valami történik az elsődleges eszközzel, akkor ott van tartaléknak a másik. Sőt, ha előrelátóak vagyunk, akkor ezen nem tároljuk el a számunkra érzékeny adatokat, képeket, így nem érhet kár, ha véletlenül elhagynánk, vagy ellopnák azt. Érdemes olyan okostelefont választani, ami erősebb védelemmel van ellátva, például ütés és vízálló besorolást kapott.

A másik fő előnye, ha van egy másodlagos telefonunk, hogyha nincs rákötve a céges levelezés, akkor a lehetősége sincs annak meg, hogy nyaralás közben a munkával tudjunk foglalkozni, így teljes mértékben a pihenésre és a családra összpontosíthatunk.

Ha szeretnénk egy utazós telefont, akkor olyan szaküzletet érdemes felkeresni, ahol fellelhetőek a mobiltelefonok minden igényre. Az eladók így olyan megoldást tudnak javasolni, ami pénztárcabarát és személyre szabott egyszerre.