Opera nyáron

június 3, 2018 Off By Polo Marco

A zene igazi feltöltődést jelent. Minden nap hallgatunk valamilyen zenét. Felgyorsítja a reggeleinket, kikapcsol, energiával is feltölt, oldja a stresszt és minden ünnephez hozzá tartozik. A zene rengeteg művészt megihletett csodálatos zenés remekművek születnek. A zenei stílusok között mindenki megtalálhatja a saját kedvencét és otthon vagy izgalmas rendezvény helyszíneken is élvezheti az előadást. Ebben a bejegyzésben néhány nyári komolyzenei programot ajánlunk.

Opera nyáron!

Az operák nyáron a fennkölt Operaházakból kiköltöznek a szabadtérre. Számos tradicionális helyszínen hallgathatunk meg ismert Operákat, vagy vehetünk részt olyan koncerteken, ahol egy- egy részletet hallhatunk a legismertebb operákból.

Hol lesznek ilyen Opera előadások?

Az egyik tradicionális helyszín Olaszországban, az opera hazájában van. Veronában minden évben fesztivált rendeznek az opera tiszteletére. Idén 96. alkalommal rendezik meg az Operafesztivált, amely két és fél hónapig tart. Ez alatt az időszak alatt előadnak szinte minden operát. Carmen, Nabucco, Aida. De egy rendkívüli előadást a Special Opera Night-címút is megrendezik. A korhű helyszínen: az Amfiteátrumban vehetünk részt az előadásokon. Az Amfiteátrumban már az ókorban is szórakozhatott a közönség. 30 ezer látogatónak biztosított helyet. Verona a későbbiekben is számos világhírű művészt is megihletett. Mozart, és Goethe is szívesen töltötte itt az idejét. És persze Verona Júlia városa is.

Verona mellett Bécsben is láthatunk Opera előadásokat a szabadban. Két ismert helyszínen várják a rajongókat. Az egyik ilyen helyszín a Bécsi Állami Operaház előtti tér, ahol ingyenesen nézhetik meg az előadásokat.
A másik exkluzív helyszíne Bécsben az Opera előadásoknak a Schönbrunn kastély. Minden év májusában hatalmas koncertet ad itt a Bécsi Filharmonikus Zenekar.

Szerencsés helyzetben vagy, hiszen ha szeretnél