Nyílt nap a Nemzeti Színházban!

szeptember 6, 2018 Off By Polo Marco

A színházi előadások kiragadnak bennünket a hétköznapi rutinból és egy ismeretlen, titokzatos, rejtélyes világába vezetnek át. Az időtálló alkotásokat a rendezők egyedi meglátásai, tehetséges színészek és a csodálatos zene teszi felejthetetlenné, örök életűvé. A színház épülete, környezete valamint a korábban ott alkotó hírességek fokozzák az élményt. De mit rejtenek a kulisszák? Mi történik mielőtt a kedvenc darabunkat színpadon bemutatják? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk szeptember 22-én a Nemzeti Színház által szervezett Nyílt Napon.

Miért gyertek el ti is erre a rendezvényre?

Ezen a 9 órás rendezvényen változatos programokkal fogadnak mindenkit. A színház visszatérő látogatóit, a színművészet iránt érdeklődőket, valamint a kellemes őszi kikapcsolódásra vágyó családokat is igazi meglepetések várják.

A Nyílt Napon részletesen megismerhetjük a kulisszákat, hiszen egy hatalmas sétára is elmehetünk, ahol a pincétől a padlásig minden helyiséget meglátogathatunk.
A helyszínek mellett a színházi munka néhány részfeladatáról is tájékozódhatunk. A plakátfotózás rejtelmeivel is megismerkedhetünk. Sőt egy kis ideig színészek is lehetünk! Ebben segít a jelmezpróba.

A kulisszák rejtelmei mellett megismerhetjük az épülethez tartozó parkot is. Idegenvezető kíséretében mindent megtudhatunk az itt található nevezetességekről. Gyönyörködhetünk a csodálatos Duna-parton, láthatjuk a fantasztikus budai panorámát. Sőt még egy hajókiránduláson is részt vehetünk.
A gyermekeknek játékokkal, vetélkedőkkel kedveskednek a szervezők.
A Nemzeti Színház korábban élt, híres művészei iránt rajongók Sinkovits Imrére emlékezhetnek.

A nyílt napon az előadások sem maradhatnak el. Láthatjuk Az ember tragédiája próbáját, de részt vehetünk a Caligula helytartója című előadáson is.
A zene sem hiányozhat, hiszen este a Nemzeti Band ad koncertet.