Milyen baba holmikat vigyünk magunkkal egy több napos utazásra?

Milyen baba holmikat vigyünk magunkkal egy több napos utazásra?

november 24, 2021 Off By touristonline

Nincs is annál szebb dolog, mint amikor egy kisbaba megszületik egy családban. Azon kívül, hogy a szülővé válás csodálatos dolog, rengeteg felelősséggel is jár. Még a kis jövevény megérkezése előtt rengeteg dolgot be kell szereznünk, a legfontosabbak közé sorolhatjuk a kiságyat, ágyneműt, baba ruhákat, pelenkát, babakocsit, babakádat, textil pelenkákat, babamérleget, cumisüveget, légzésfigyelőt, autóshordozót, de a felsoroltakon kívül bőven vannak még dolgok, amelyek megkönnyítik a szülők dolgát. Ahogy cseperedik a gyermek, úgy kell egyre több dolgot beszereznünk, amelyek mindegyike praktikusnak nevezhető.

Egy kisgyermekkel az utazások sem egyszerűek, a szülőknek már nem csak a maguk részére szükséges bepakolniuk a dolgokat, hanem a kicsi részére is. Egy pár napos utazásnál is sokszor úgy megvan pakolva egy három fős család autója, mintha hetekre mennének el. Ez nem véletlen, ugyanis a gyermeknek olyan dolgokat is be kell tegyünk a bőröndbe, amelyeket nem biztos, hogy fogunk használni, de előfordulhat, hogy szükség lehet rájuk.

Mire lesz okvetlen szükségünk?

Évszaktól függetlenül készüljünk meleg és lengébb öltözettel is. Amennyiben kisbabával utazunk, ne feledkezzünk meg a cumisüvegről, pelenkáról, babaápolási termékekről, vitaminokról, egyéb gyógyszerekről, például okvetlen legyen a tarsolyunkban lázcsillapító, hiszen bármikor megtörténhet a baj. A babakocsit is valahogy be kell raknunk az autóba. Érdeklődjünk a szállásadónál, hogy van-e a szálláshelyen törölköző, köntös, babaágynemű, baba lepedő, ugyanis, ha nincsen efféle felszerelés, akkor fontos bepakolnunk.

Az utazásra való bepakolás tehát nehezebb a kisgyermekkel rendelkezőknek, célszerű már hetekkel előtte elkezdeni összeírni a listát, nehogy kimaradjanak olyan dolgok, amelyek elengedhetetlenek.