Miért menjetek el Géderlakra?

február 11, 2019 Off By Polo Marco

Most a sötét, hideg téli estéken lehet, hogy ti is együtt nézegetitek a nyaraláson készült fotókat, videókat. Az is lehet, hogy egy kicsit hiányoznak a vizes sportok élményei, a verőfényes napsütés. Ha így gondoljátok, akkor tervezzetek egy rövid utazást. Biztosan igazi feltöltődés lesz a hideg téli estéken. Szerencsére számos lehetőség közül válogathattok Magyarországon. Strandok, termál- és gyógyfürdők, Balaton, Tisza- és Velencei tó, valamint a Duna a is rengeteg kiránduló hellyel vár. A továbbiakban egy ismert, csendes, családias hangulatú településről olvashatsz.

Magyarország legnagyobb folyója a Duna. A Duna partján rengeteg egyedi szépségű, tokéletesen tisztán tartott, illatos virágokkal díszített, aprócska kis település található. Ezekben a falvakban takaros kis fogadókban, vendégházakban várják az érdeklődőket, akik a vizes élmények mellett a falusi élet rejtelmeit is közelebbről megismerhetik. Egyik ilyen falucska Bács- Kiskun megyében, Kalocsa közelében található Géderlak.

A település történelme nagyon izgalmas, hiszen francia szerzetesek alapították a XII. században. Ezt követően az ország történelmével együtt változott a falu élete is. Kolera járvány, háborúk és árvíz pusztított itt, de néhány évtizeddel ezelőtt kiépültek különböző intézményrendszerek is.

Mivel várja Géderlak a turistákat?

Géderlakon, nyáron a Duna ragyogóan tiszta vizében fürdőzhetnek a családok. Természetesen a part gondozott szóval napozni, tollasozni és piknikezni lehet. Kompkikötő is van, ezért utazgathatnak is kedvükre a turisták. Komppal eljuthatnak egy ismert nagyvárosba Paksra is, ahol akár kiépített strandokat kereshetnek fel.
A falucska minden évben igyekszik megújulni, ezért különös figyelemmel állítják össze a közterületeken a virágos kertet és a parkot. A parkot még ellenállhatatlanabbá teszi egy aprócska, tiszta vizű patakocska. Az eredményeiket több alkalommal díjazták. A természet szerelmeseinek ezért érdemes minden évben Géderlakra visszatérni.