Lassan itt a Black Friday, készüljünk okosan…

Lassan itt a Black Friday, készüljünk okosan…

november 2, 2022 Off By Polo Marco

A Black Friday időszaka jellemzően november végére tehető, amikor számos webáruház és üzlet lényegesen lecsökkenti a termékek árát, ilyenkor tehát sokkal kedvezőbb áron juthatunk hozzá akár háztartási gépekhez vagy valamilyen elektronikai berendezéshez, illetve ruhaneműkhöz. Az akcióhullám ideje alatt 50-70%-os leárazásokkal is találkozhatunk, éppen ezért érdemes körülnézni a boltok ajánlatai között. megfigyelhető, hogy évről-évre egyre több vállalkozás vesz részt az eseményen és van, hogy egy héten keresztül is lent tartják az árakat.

Ejtsünk néhány szót a Black Friday eredetéről…

Amerikában az egyik legnagyobb ünnep a hálaadás, amikor összegyűlik a rokonság és egy nagy családi vacsora keretében hálát adnak azért, amijük van. Az ünnep csütörtöki napra esik, éppen ezért sokan vesznek ki szabadságot az ezt követő péntekre, hogy kipihenjék az este fáradalmait. A pihenésen kívül többen ezen a hosszú hétvégén kezdik meg a karácsonyi nagy bevásárlást, a fekete péntek pedig azt a célt szolgálja, hogy az üzletek akciós ajánlatai bevonzzák a vásárlókat. A fekete péntek a kezdetekben még nem pozitív hangvételű kifejezésnek számított, egészen pontosan az 1869-es pénzügyi válságot jellemezték vele. 1966-ban egy önkormányzati PR-os segítségével megpróbálták a negatív jelentését átalakítani, ez a személy Abe S. Rosen volt, lényegében összekötötték a karácsonyi bevásárlás kezdetével. Ekkor még Philadelphia területén volt nagy hírneve a fekete pénteknek, de 1975-től számos helyen vált ismertté és felkapottá.

A boltok fekete péntek időszakában a normál nyitvatartási időn túl is nyitva vannak, de napjainkban sokan jobban preferálják az online bevásárlást, ami nem véletlen, hiszen nincs tömeg, nem kell hosszú ideig sorban állni, ráadásul ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Számos női ruha webshop is kedvező áron kínálja ilyenkor a márkásabbnál-márkásabb ruhákat, igyekezzünk megbízhatót választani, ahol a méretekről, anyag összetételről is részletes információk vannak.