különleges helyek a világban!

különleges helyek a világban!

április 1, 2020 Off By touristonline

Földünkön rengeteg különleges és csodás hely létezik, amit, ha lehetőségünk van, mindenképp látnunk kell. A természet olyan dolgokra képes, ami számunkra szinte hihetetlen.

A Danxia hegyek rendkívül különleges földformákban pompáznak, a homokkő rétegek teljes mértékben elkülönülnek egymástól, van ahol csíkosak, de a másik helyen pedig hullámzóak. Ez egy geológiai jelenség, ami Kínában 780 helyen fedezhető fel. Annyira egyedülállóak, hogy a világörökség részévé váltak.

A Góbi sivatag közepén pedig egy csodás kis apró oázisra bukkanhatunk. A Gansu-oázis Dunhaungtól délre fekszik,az oázis pedig a nem mindennapi homokdűnék között helyezkedik el. Az oázisnak félhold alakja van, ezért holdsarlónak hívják.

Tanzániában van egy krátervölgy, ami a világtól teljesen el van szigetelve. Itt található egy olyan szabadtéri laboratórium, ahová szerte a világból érkeznek tudósok, kutatók és tanulmányozzák ezt a csodás ökoszisztémát.

A Hidden-Beach egy rejtett tengerpart a föld alatt, ami Mexikó partjainál csodálható meg. Rendkívül különleges természeti látnivaló, amit turisták ezrei látogatnak az év minden napján.

Léteznek különleges barlangok is…

Szót kell ejtsünk még a Föld alatt található kristálytiszta tavakról is. A barlangokba a napfény se szivárog be, itt szinte egy érintetlen világ rejtőzik, amelyeket az éghajlati változások sem érintenek.